Kund:

24 Duty

Vårt jobb:

UI-design, UX-design, apputveckling, webbformulär

Snabb hjälp när du behöver den som mest

Plötsligt står du där med vatten upp till anklarna när varmvattenberedaren börjat läcka. Det är då 24 Duty kommer till din räddning med akut hantverkarhjälp. Detta är en tjänst som kopplar ihop kunder med hantverkare i närområdet. När en kund registrerar ett uppdrag i appen skickas en notis ut till hantverkarna som kan välja att ta uppdraget. Kunden får snabb hjälp med sitt brådskande ärende och hantverkaren får snabbt betalt genom det system vi byggt för att automatisera faktureringen.

Design

När appen skulle designas gick vi igenom de tre stegen i vår designprocess. Vi började med att undersöka marknaden och benchmarka andra on-demand-tjänster. Sen definierade vi appens behov ytterligare och tog fram wireframes och mockups. För att utvärdera designen och säkerställa att den var användarvänlig testades den på en fokusgrupp med hantverkare innan den skickades till utveckling.

När det kommer till appens UI utgick vi från den grafiska profil som kunden redan hade. Fokus låg på att ta fram en design som skulle reducera möjligheten att göra fel. När hantverkaren är ute på uppdrag kan det gå fort och appen ska vara ett hjälpande verktyg och inte ett krångligt hinder. Därför låg fokus på att hålla allt tydligt och fritt från onödiga distraktioner.

Utveckling

När vi först drog igång projektet började vi med att lansera appen för hantverkarna. De kunde då ta emot beställningar som kunderna registrerat på hemsidan. I nästa runda kopplade vi på kundperspektivet så då kunde kunderna registrera sina uppdrag direkt i appen. Vi jobbar löpande med 24 Duty och har ständigt vidareutveckling på gång.

Appen är byggd i React Native som är en smidig lösning för att kunna använda samma kodbas både för Android och iOS. För att administrera appen valde vi Strapi som CMS. Där kan kunden hantera beställningar, lägga till nya hantverkare och helt enkelt ha kontroll över sin affär.

Nyfiken på mer?

Vi har jobbat med allt från läxhjälp till sportbilar, så vi har troligtvis erfarenhet också från din bransch. Ta en titt på fler case eller hör av dig om du vill ta reda på vad vi kan åstadkomma tillsammans!