Kund:

Phrio

Vårt jobb:

UI-design, UX-design, apputveckling, produktimport

Sociala medier för inredning

Phrio är en app för dig som älskar inredning och renovering! Här kan du inspireras av andras hem, ladda upp egna bilder eller söka efter bilder på en viss produkt i det stora arkivet. Så nästa gång du ska välja väggfärg kan du inspireras i appen och se exakt vilken kulör som är taggad i bilderna. Eller omvänt, om du hittat en favoritfärg kan du söka på exakt den kulören i appen och se bilder där den använts. Då blir det kanske lite lättare att bestämma sig! Självklart kan du precis som i andra sociala medier också följa dina favoritprofiler, kommentera på andras inlägg och spara dina favoritbilder.

Design

När designen skulle tas fram ville vi skapa något intuitivt där användaren direkt kände sig hemma. Vi genomförde benchmarking mot andra sociala medier för att komma fram till vilka funktioner och beteenden användaren förväntar sig och vad vi ville ta vidare i vår design. Resultatet kläddes i ljusa färger som låter bilderna ta för sig.

Utveckling

Appen är byggd i React Native som är en smidig lösning för att kunna använda samma kodbas både för Android och iOS. På så vis nästan halveras utvecklingstiden och det blir därmed kostnadseffektivt för kunden.

För att man ska kunna tagga en produkt i en bild behöver produkten finnas registrerad, och ni kan ju tänka er hur många produkter man snabbt kommer upp i bara på ett enda inredningsföretag. För att snabba på processen byggde vi en produktimport som sköter det automatiskt.

Nyfiken på mer?

Vi har jobbat med allt från läxhjälp till sportbilar, så vi har troligtvis erfarenhet också från din bransch. Ta en titt på fler case eller hör av dig om du vill ta reda på vad vi kan åstadkomma tillsammans!