Utveckla en app

Behöver du en app? Då har du kommit helt rätt! Vi har erfarenhet av att både designa och bygga snygga och funktionella appar både till iPhone (iOS) och till samtliga Android-telefoner. Vi använder moderna verktyg och har koll på teknologier som React Native, Xcode (Swift och Objective-C) och Android studio (Java).

REACT NATIVE

UI / UX

IOS / ANDROID

Att utveckla en app med qte

Att anlita qte innebär att du anlitar en helhetsleverantör. Vi hjälper er från första pappersskiss till att din app finns tillgänglig på Google Play eller App Store. Vi har även god erfarenhet av att integrera appar mot bakomliggande system.

1
Förstudie och projektplanering

Processen startar med en förstudie där vi specificerar era behov och planerar upp projektet. Vi definierar delmål (sprintar) och tar fram en kravspecifikation som speglar era krav på appen.

2
Uppstart

När förstudien är klar går vi igenom samtliga detaljer i projektet tillsammans under ett uppstartsmöte. Här diskuterar vi delleveranser, datum och andra förväntningar.

3
Design

Under den kreativa designfasen arbetar vi nära varandra i en iterativ process. Designstilar, grafiska element, UI/UX och känsla diskuteras och sätts på papper. Resultatet blir en klickbar mockup över hela flödet i appen.

4
Utveckling

Efter att designen är spikad påbörjar utvecklingsteamet framtagningen av appen. Under utvecklingsfasen håller projektledaren löpande sprintmöten där delleveranser presenteras.

5
Test och agil förbättring

När utvecklingen är färdig utför vi gedigna tester av systemet för att säkerställa att kraven i kravspecifikationen är uppfyllda och att prestandan är bra.

6
Leverans

Slutligen levereras en färdig app som är redo att skeppas ut och sättas i bruk av ivriga användare. Vi hjälper självklart till att lansera appen på på App Store och Google Play.

Case

Angelchat

Under sommaren 2019 inleddes ett samarbete med Angelchat, ett Health Tech-bolag som arbetar mot psykisk ohälsa. qte har utvecklat hela den tekniska lösningen och plattformen bakom appen. Våra UI/UX-experter och designers började med att ta fram en modern, enkel och clean design till både Android och iOS. Samtidigt påbörjades arbete med hjärnan i maskineriet; den flerdimensionella matchningsalgoritmen. Då appen Angelchat hanterar väldigt känslig data, samtidigt som belastningen på systemet är stort, byggdes hela lösningen som micro-services i Java och Node.

REACT NATIVE

PYTHON

MICRO SERVICES

Kontakta mig för att komma igång

Behöver du någon som lotsar dig igenom den digitala världen? Jag svara gärna på dina frågor, guidar dig eller berättar mer om agil utveckling. Kontakta oss så hjälper vi dig!

073-322 04 55

För dig som vill veta mer

Vi på qte är en digital byrå med riktig fullstack-kompetens. Vi är ett team med en fot i akademin genom våra smarta studentkonsulter och en fot i näringslivet. Detta gör att vi alltid är up-to-date med nya tekniker och ramverk och samtidigt vet hur dessa ska användas effektivt i näringslivet för att skapa värde.

React Native

React Native är ett open-source-ramverk för utveckling av mobila applikationer skapat av Facebook. React Native bygger på React och möjliggör parallell utveckling mot både iOS och Android från en plattform, vilket innebär både besparingar i tid och pengar.