Fintech

Finansbranschen är under ständig förändring och för att förbli relevant gäller det att utmana standarden. Med specialistkompetens inom fintech förstår vi branschens utmaningar och hjälper företag att modernisera, digitalisera och utveckla nya tjänster för att möta morgondagens digitala krav.

Boka ett möte

Vi är finansvärldens techpartner

Som din techpartner är vårt mål att säkerställa att ditt företag inte bara håller jämna steg med, utan leder utvecklingen i en alltmer digitaliserad värld. Med domänexpertis inom KYC, penningrörelser, kreditprövning och bedrägeriförebyggande är vi en trygg techpartner för dig som vill effektivisera och modernisera din verksamhet. Vårt erbjudande innefattar allt från förstudier och strategi till arkitekturdesign och implementering av skräddarsydda lösningar. Möjligheterna med tech är stora, och vi hjälper dig dra nytta av dem. 

Optimera nykundsupplevelsen

Minsta friktion kan vara avgörande för att få en ny kund i denna hårt konkurrensutsatta bransch. Med skräddarsydda KYC- och AML-flöden kan ni erbjuda en smidig användarupplevelse som eliminerar hinder i kundresan, samtidigt som ni får en stark förmåga att anpassa er verksamhet till ständigt föränderliga juridiska krav. 

Var redo för förändringar

Fintechbolag behöver vara flexibla och snabbt kunna anpassa verksamheten till nya förhållanden och regelverk. Med uppdaterade och skalbara system säkerställer vi att ni blir en snabbfotad organisation som står redo för snabb och effektiv förändring.

Automatisera för ökad effektivitet

Genom att bygga bort de traditionella, manuella metoder som fortfarande används i finansbranschen kan du effektivisera din organisation och era arbetssätt. Säg hej då till pappersblanketter och onödiga telefonsamtal, och säg hej till automatiska steg som digitalt kan sättas igång när som helst och var som helst.

Gå om konkurrenterna

I takt med samhällets utveckling förändras kundernas krav på digitala tjänster. Den som inte möter och överträffar de nya normerna halkar snabbt efter. Genom att istället innovera kan du snabbt ta marknadsandelar och lägga dig före dina konkurrenter.

Fokusera på säkerhet

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med kunder inom finans och god vana av att jobba med hög datasäkerhet för att hantera konfidentiell information. Med genomtänkt arkitektur och strategi kring säkerhet ger vi er möjligheten att fortsätta skala er verksamhet utan orosmoln.

Med skräddarsydda lösningar är möjligheterna oändliga, men här är några exempel på vad våra techteam hjälper till med.

Skräddarsy AML- & KYC-flöden

Ligg före era konkurrenter med en skräddarsydd KYC-lösning som gör det enkelt att välja er.

Förbättra kundresan

Var med kunden under hela kundresan och använd digitala lösningar för att förstärka upplevelsen.

Dra nytta av AI

Vi hjälper dig förstå hur du kan använda dig av AI i dina processer.

Optimera sign-on-flödet

Minska friktion i nykundsförvärvet för bättre konvertering.

Modernisera föråldrade system

Låt dig inte begränsas av gamla system. Vi hjälper dig att bli snabbfotad och skalbar.

Digitalisera manuella processer

Slipp trögflytande traditionella arbetssätt arbete genom att bygga bort de manuella stegen.

Skapa kund- och medlemsportaler

Vi skräddarsyr portaler för enklare hantering av kunder och medlemmar, helt enligt era behov.

Modernisera den digitala närvaron

Ge rätt intryck med moderna tjänster som lever upp till dagens förväntningar.

Automatisera bokföring

Automatisera er bokföring för att frigöra mer tid.

Så moderniserar vi din verksamhet

Fondbolag

För fondbolag är det av högsta vikt att hålla sina KYC- & AML-flöden korrekta och uppdaterade. Samtidigt har de en enorm påverkan på konverteringen av nya kunder. Vi hjälper fondbolag att modernisera hela sin digitala närvaro genom att ta ett nytt grepp på webbplatsen. Målet är ett varumärke som får ökad konkurrenskraft, förbättrade digitala flöden och visualisering av fondinformation som uppfyller kraven hos såväl kunder som investerare.

Kreditinstitut

Vi utvecklar skräddarsydda digitala flöden för nykundsförvärv och effektiviserar arbetsprocesser för kreditinstitut av olika slag. Med en optimerad, modern, digital upplevelse gör vi kundresan mer friktionsfri och säkerställer samtidigt att ni sticker ut bland era konkurrenter. Vi har domänexpertis inom KYC, penningrörelser, kreditprövning och bedrägeriförebyggande och arbetar med särskild fokus på säkerhet och riskeliminering.

Försäkringsbolag

Digital innovation är avgörande för att förbli relevant i en hårt konkurrensutsatt bransch. Med skräddarsydda flöden för såväl konvertering som skadeanmälan skapar vi intuitiva, moderna digitala upplevelser som utmanar marknaden. Att hålla sina digitala system uppdaterade är en förutsättning för att snabbt kunna anpassa sig till nya juridiska krav.

Redovisningsbolag

Vi hjälper redovisningsbolag att effektivisera sina manuella processer, t.ex. inom bokföring. Här finns enorm potential att automatisera rutinarbete och använda systemstöd för att hantera hela kundresan.

Private equity

Vi moderniserar hela den digitala infrastrukturen för private equity-företag, genom att förmedla och visualisera stora mängder data i säkra plattformar. Vi kan också gå in och agera rådgivare och utföra granskningar och förbättringar av tekniska plattformar i olika portföljbolag.

Vi väljer projekt där tech är avgörande för affären

Vi vill arbeta där vi gör som mest nytta - där tech verkligen betyder något. Därför jobbar vi med företag som delar vår tro på tech. De som ser värdet i en teknisk investering, eller de vars affärsidé kretsar kring den tekniska produkten.

Det är kul och utvecklande att jobba med qte. De har blivit som en naturlig del av vårt team och vice versa. Vi har hittat former som gör att vi känner att de är en sann partner i utvecklingen av vår SaaS-lösning. Vi får ta del av hela den samlade kompetensen på qte, vilket ger oss en spets i utvecklingen.

Peder Lindskog

inRikta

Vd

För oss som utmanare inom logistikbranschen är det oerhört viktigt att hitta en partner som delar våra värderingar och snabbfotade arbetssätt. qte inte bara delar våra värderingar utan har även ett engagemang som vare sig börjar eller slutar med kontorstiden. Tillsammans har vi ett nära samarbete där vi jobbar som ett. Ett arbete som bygger på vår delade passion – att erbjuda innovativa lösningar med människan i fokus.

Johan Andersson

YSDS

CTO

qte har ett så fint engagemang. Vi får snabb hjälp och kan alltid lita på att de stöttar oss både med hjärta och hjärna för att skapa så bra tech-möjligheter som möjligt.

Magdalena Jennstål

Zelmerlöw & Björkman Foundation

Generalsekreterare

Kan varmt rekommendera qte! Har samarbetat med dem länge nu och i flera projekt. Det är proffesionella, lätta att samarbeta med och jag är väldigt nöjd med resultaten vi uppnått tillsammans. Har också varit roligt längst vägen!

Mina Lilja Zwedberg

KFUM Sverige

PR- & Communications Manager

qte gjorde ett fantastiskt arbete. De arbetade snabbt, bjöd in till trevliga möten och hittade alltid kreativa lösningar på våra utmaningar. De var lyhörda för våra behov och kommunikativa genom hela processen. Vi fick ett slutresultat som absolut överträffade våra förväntningar, och har haft riktigt roligt på vägen!

Sandra Ekman von Huth

The good talents

Kommunikationsansvarig

Erik Terngård
Vill du prata fintech med mig?

Erik Terngård, försäljningsansvarig

Boka ett möte

Hej! Erik heter jag och mitt uppdrag är att bena ut vad tech kan göra för dig och ditt företag. Under ett rådgivningsmöte berättar jag hur vi hade gått till väga för att realisera din vision, och utforskar om qte skulle vara en bra techpartner för er.

  • Insikter om hur du kan jobba med tech för att bli konkurrenskraftig
  • Rådgivning kring dina tekniska val och infrastruktur
  • Ett tidsestimat (och därmed prisuppskattning)
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld