Logtech & transporter

I en bransch som bygger på användandet av flertalet system finns stor potential att automatisera processer och framtidssäkra verksamheten med hjälp av nytänkande, digitala lösningar. Våra techteam skräddarsyr lösningar för våra kunders unika behov.

Boka ett möte

Logistikbranschens techpartner

Sedan flera år tillbaka arbetar våra techteam löpande med förbättringar för kunder i logtech-branschen, och har gjort omfattande arbeten för att anpassa deras verksamheter till en modern verklighet. Vi förstår branschen och dess utmaningar, och har god vana av att arbeta i och integrera mot de system som används, i allt från lagerhantering till automatisk fakturering. Förutom att implementera lösningarna är vi teknisk rådgivare till våra kunder, och hjälper dem hitta unika lösningar för just deras behov.

Skräddarsydda integrationer som effektiviserar verksamheten

Genom att skapa skräddarsydda integrationer mellan era befintliga system kan vi automatisera stora delar av arbetsflödet och effektivisera er verksamhet. Vi bygger bryggor mellan era olika system med integrationer och API:er. Det kan handla om att koppla ihop ert ERP med lagersystem som Ongoing, Fortnox, Monitor eller NAVISON. Eller se till att information automatiskt skickas till nästa system när en viss trigger utlöses. Det här underlättar vardagen för de som arbetar i organisationen samtidigt som det säkerställer att informationen stämmer överens i alla system.

"I en så traditionell bransch kan vi verkligen snacka om teknisk innovation på riktigt. Befintliga lösningar är ofta begränsande så vi måste tänka nytt och det gör det extra roligt."
Elve, utvecklare
Full överblick och tydlig kommunikation

En vara passerar genom en mängd olika system på sin resa från A till Ö. Från ett order- och lagerhanteringssystem till ett distributionssystem för att till slut landa i ett system för signering hos mottagaren. Vi utvecklar skräddarsydda integrationer som kopplar samman systemen för de olika aktörerna så att huvudleverantören får full överblick. Genom att få automatiska uppdateringar i realtid på var en vara befinner sig i logistikkedjan hålls alla berörda parter informerade. Hela kedjan gynnas av tydlig kommunikation, såväl den interna kommunikationen som slutkunden som kan få information om sin beställning i realtid.

Framtidssäkra med moderna, skalbara och molnbaserade system

Daterade system har en tendens att hålla företag tillbaka. De är krångliga, anpassade till dåtidens behov och tvingar användaren att ta onödiga omvägar. Vi hjälper logistikföretag att framtidssäkra sin digitala infrastruktur genom att modernisera systemen och göra dem skalbara, flexibla och molnbaserade.

Vinn över dina konkurrenter med nytänkande lösningar och sänkta barriärer

För att vinna kampen mot konkurrenterna behöver du erbjuda nytänkande, innovativa lösningar som lever upp till dagens förväntningar på digitala tjänster. Dessutom gäller det att sänka inträdesbarriären för nya kunder och samtidigt höjda den totala upplevelsen av er som varumärke. Här finns flera metoder att ta till som kan förbättra tillgängligheten och samarbetet med e-handlare, vilket gör det lättare för kunderna att välja just er istället för konkurrenterna.

Med skräddarsydda lösningar är möjligheterna oändliga, men här är några exempel på vad våra techteam hjälper till med.

Automatisera manuella processer

Vi effektiviserar din verksamhet så du sparar både tid och pengar, samtidigt som risker med den mänskliga faktorn minskas.

Integration mellan ERP och lagersystem

Genom att koppla samman affärs- och lagerhanteringssystem får ni en effektivare hantering av hela logistikkedjan.

Dra nytta av AI

Vi hjälper dig förstå hur du kan använda dig av AI i dina processer.

Förtydliga processtatus

När de olika systemen är sammankopplade får du bra överblick och kan tydligt se var en vara befinner sig i realtid.

Automatiserad kommunikation mot slutkund

Transparent och automatisk kommunikation med såväl avsändare som mottagare.

Skapa eller vidareutveckla TMS

Vi hjälper dig att ändra eller skapa nya funktioner i ditt befintliga TMS-system, eller bygga ett nytt från grunden.

Förenkla samarbetet med e-handlare

Skapa plugins eller funktioner som gör att e-handlare väljer ditt företag som logistikpartner.

Skapa skräddarsydda rapporter

Förenkla och automatisera rapportering såväl internt som mot juridiska intressenter.

Visualisera och tillgängliggöra tjänsteutbudet

Hjälp kunden att navigera och hitta rätt bland ert tjänsteutbud utan att behöva djup teknisk kunskap.

Utveckla API:er

Öppnar stängda system genom att utveckla API:er.

Strategisk planering av infrastruktur

Rådgivning och insikter som hjälper dig att strategisk planera din IT.

Vi arbetar med bolag där tech är avgörande för affären

Vi vill arbeta där vi gör som mest nytta - där tech verkligen betyder något. Därför jobbar vi med företag som delar vår tro på tech. De som ser värdet i en teknisk investering, eller de vars affärsidé kretsar kring den tekniska produkten.

För oss som utmanare inom logistikbranschen är det oerhört viktigt att hitta en partner som delar våra värderingar och snabbfotade arbetssätt. qte inte bara delar våra värderingar utan har även ett engagemang som vare sig börjar eller slutar med kontorstiden. Tillsammans har vi ett nära samarbete där vi jobbar som ett. Ett arbete som bygger på vår delade passion – att erbjuda innovativa lösningar med människan i fokus.

Johan Andersson

YSDS

CTO

Det är kul och utvecklande att jobba med qte. De har blivit som en naturlig del av vårt team och vice versa. Vi har hittat former som gör att vi känner att de är en sann partner i utvecklingen av vår SaaS-lösning. Vi får ta del av hela den samlade kompetensen på qte, vilket ger oss en spets i utvecklingen.

Peder Lindskog

inRikta

Vd

qte har ett så fint engagemang. Vi får snabb hjälp och kan alltid lita på att de stöttar oss både med hjärta och hjärna för att skapa så bra tech-möjligheter som möjligt.

Magdalena Jennstål

Zelmerlöw & Björkman Foundation

Generalsekreterare

Kan varmt rekommendera qte! Har samarbetat med dem länge nu och i flera projekt. Det är proffesionella, lätta att samarbeta med och jag är väldigt nöjd med resultaten vi uppnått tillsammans. Har också varit roligt längst vägen!

Mina Lilja Zwedberg

KFUM Sverige

PR- & Communications Manager

qte gjorde ett fantastiskt arbete. De arbetade snabbt, bjöd in till trevliga möten och hittade alltid kreativa lösningar på våra utmaningar. De var lyhörda för våra behov och kommunikativa genom hela processen. Vi fick ett slutresultat som absolut överträffade våra förväntningar, och har haft riktigt roligt på vägen!

Sandra Ekman von Huth

The good talents

Kommunikationsansvarig

Oskar Råhlén
Vill du prata logtech med mig?

Oskar Råhlén, grundare

Boka ett möte

Oskar heter jag, och jag är en av grundarna av qte. Idag är jag strategisk rådgivare och lösningsarkitekt för våra kunder. Jag hjälper dig gärna att vrida och vända på dina idéer för att hitta det som blir den bästa affären i slutändan.

  • Insikter om hur du kan jobba med tech för att bli konkurrenskraftig
  • Rådgivning kring dina tekniska val och infrastruktur
  • Ett tidsestimat (och därmed prisuppskattning)
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld