Kund

Koenigsegg

Omfattning

UI-design, UX-design, webbutveckling, e-handel

Ny webbshop för sportbilsjätten Koenigsegg

Ny webbshop för sportbilsjätten Koenigsegg

När den svenska sportbilsjätten Koenigsegg hade uppdaterat sin hemsida behövde även webbshopen få sig ett lyft. Här kan varumärkets hängivna supportrar hitta kläder, samlarobjekt och skalenliga miniatyrer av sina egna sportbilar. Som en del i att uppdatera sin onlinenärvaro var det nu dags för webbshoppen och det var där vårt samarbete började. Vårt uppdrag var att bygga en ny e-handel som kändes som en naturlig förlängning av webbplatsen.

Design

När webbshopen designades hade den två tydliga krav. Den skulle utgå från den grafiska profilen och skapa igenkännedom från huvudsiten. Vår designer jobbade tätt med Koenigseggs kreativa team för ta fram en design som andades självsäkerhet och lyx för att spegla det exklusiva varumärket.

"Vårt samarbete fick en lysande start med ett besök på fabriken i Ängelholm."
Isabelle, projektledare
Utveckling

När designen var klar byggdes den i WordPress med WooCommerce som e-handelslösning. Vi skapade ett skräddarsytt tema för att dra nytta av de stabila funktioner som kommer med e-handelslösningen, men ändå få en unik design som endast Koenigsegg har tillgång till. På så vis blev resultatet en pålitlig e-handel som samtidigt är one of a kind.

Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld