Kund

YSDS

Omfattning

Systemutveckling, integrationer, datahantering

Komplexa transporter – men smidiga system

Vårt techteam underlättar livsviktiga leveranser

Your Special Delivery Service gör just det - väldigt speciella leveranser. Det kan handla om att frakta en ruskigt dyr tavla tvärs över jordklotet eller att skicka ett livsviktigt organ till ett sjukhus. Vi har under flera års tid haft ett techteam som hjälpt YSDS att framtidssäkra sin teknik, och stöttat både i att kartlägga möjligheterna och implementera dem.

Standardisera mera

När de kom till oss hade de ett stort och komplext legacy-TMS med många egenbyggda lösningar och integrationer till andra system (FedEx, DHL, UPS, Trello osv.). En stor del bestod av egenutvecklade lösningar vilket gjorde det övermäktigt att underhålla och vidareutveckla allt på ett hållbart sätt.

Vårt uppdrag var att ta över underhåll och vidareutveckling av systemet, och vi beslöt oss snabbt för att nyttja fler av branschens välunderhållna standardlösningar, men skräddarsy dem så de passade verksamhetens unika behov.

Automatiserade offerter

För att skicka en vara från A till B används många underleverantörer, vilket gör det komplext och tidskrävande att skapa offerter för en frakt. Här fanns stor potential att automatisera arbetet för att bygga bort det manuella handpåläggningen. Det fanns ingen färdig lösning att ta till som uppfyllde behoven så här valde vi att utveckla ett API och en B2B-portal där YSDS kunder själva kan göra en prisförfrågan. Offerten skickas sen direkt in i TMS-systemet för att göra hanteringen så enkel som möjligt.

Förbättrad överblick av datan

På varje steg i varans resa skapas data som ska hanteras någonstans. Med data från många olika källor kan det vara svårt att få en överblick. Vi byggde därför ett data warehouse ovanpå de befintliga systemen, som tolkar datan på ett och samma ställe och gör det lättare att använda den.

Från research till implementering

Vårt techteam har hjälpt YSDS under alla stegen på resan. Från att kartlägga nuläget, göra en gapanalys och sätta en plan för förändringen, till att genomföra förflyttningen och implementera nya, mer hållbara lösningar.

Stort tekniskt förtroende

Vårt team har bestått av fyra utvecklare som jobbat tätt ihop med ledningen på YSDS. Vi har fått stort förtroende i att sätta den tekniska riktningen för organisationen och översätta deras vision till teknik. Vi har också varit deras tekniska representanter i externa möten.

Nu när projektet är avklarat har vi skalat ner techteamet och har en person kvar som upprätthåller vårt arbete och stöttar med underhåll och support. När de vill göra en större insats igen är vi redo att utöka teamet och anpassa det efter behoven.

Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld