Vår story

Vår resa började när bröderna Oskar och Jakob tillsammans med vännen Jonatan såg möjligheterna att erbjuda sina tech-kunskaper för att hjälpa företag att komma framåt. Inom kort gjordes de första anställningarna och bolagsbollen var i rullning.

juli 2018

qte grundades!

I juli 2018 grundades qte på ett varmt loft i en lada i telecomnavet Karlskrona. Här intill syns Oskar och Jonatan på en tidig mässa i Lund.

September 2018

Första kontorsplatserna

Senare samma år flyttade vi in i vårt första kontor på Sköldungagatan i Stockholm. Här hade vi två bord som vi hyrde in oss på.

Juli 2019

Sommarkonferens i Karlskrona

Vi åkte på vår första sommarkonferens som nu har blivit en uppskattad tradition. Första turen gick till Karlskrona där qte har sina rötter.

Juli 2019

Första egna kontoret

Vårt första egna space var en halv källartrappa ner i en lokal på Östermalm. Här blev det lite för varmt på somrarna men det var väldigt mysigt ändå!

Augusti 2019

Omskrivna i Dagens Industri

Dagens Industri skrev en artikel om vår start.

November 2019

Årets unga entreprenörer!

Vi blev utsedda till Årets Unga Entreprenörer i Blekinge och fick ta emot priset Guldeken.

Juli 2020

Vi fick en ny grafisk profil!

Äntligen hade vi enats om hur qte skulle se ut. Vår nya logga var på plats och med det tog vi fram en ny grafisk profil som lever än idag.

Augusti 2020

Konferens i skärgården

Även denna konferens hölls i Blekinge. Denna gång i skärgården och vi passade på att åka rib-båt bland kobbarna.

November 2020

Flyttade till radhuset

Vi flyttade in i ett supermysigt kontor i Hammarby Sjöstad med hög hemma-hos-känsla. Här trivdes vi och hade ett väldigt bra år, men vi växte snabbt ur det. Under den här tiden kom många av våra starkaste minnen och traditioner till, så som onsdagslunchen, fredagsfrukosten och vår egenmålade tavla.

September 2021

Konferens på slottet

Konferensen gick till hemlig destination som visade sig vara Engsholms slott. Förutom viktiga diskussioner njöt vi i bastun och badade i havet.

Höst 2021

UC Guld!

Hösten 2021 nådde vi högsta kreditvärdighet, UC Guld. Det är ett bevis på en stark finansiell ställning och att vi är ett stabilt företag.

Mars 2021

Ski trip #1

Vi åkte på skidresa till Vemdalen! En superlyckad resa med grym åkning och strålande sol. Vi såg både renar på fjället, en meteor i himlen och Markoolio på scen!

Mars 2022

Flyttade till skyskrapan

Vi tog oss till nya höjder (bokstavligen) när vi flyttade in i skyskrapan STHLM NEW 01. Här sitter vi på våning 21 med fantastisk utsikt över Stockholm och tre gånger så mycket yta som vi hade i radhuset.

September 2022

qte con 4.0

För vår fjärde konferens tog bussen oss till årets hemliga destination: Villa Sandudden. I en mysig villa vid vattnet tog vi viktiga beslut för framtiden innan vi erövrade både bastuhuset och partytältet.

Mars 2023

Ski trip #2

Vi var tillbaka i Vemdalen och njöt av en helg ihop i backarna. I år var vi en grupp på 16 personer i en härlig mix av nybörjare och proffs.

Mars 2023

Vi utsågs till Sveriges 8:e bästa arbetsplats 2023!

Resultatet i vår medarbetarundersökning var så pass bra att vi var med och slogs om en plats bland Sveriges bästa arbetsplatser - och vi landade på en fantastisk 8:e plats!

April 2023

qte fyller 5 år!

Vi firade vår femårsdag genom att bjuda in de som varit med på vår resa till en stor fest på kontoret. Vilken kväll det blev! Pizzaugnar, popcornmaskin, fotobås, arkadspel och självklart vår alldeles egen hus-dj!

Augusti 2023

qte con 5.0

Med en rivstart i rib-båtar tog vi oss till den hemliga destinationen för årets konferens: Högberga Gård på Lidingö. Det blev en dag i strålande solsken med viktiga samtal, härligt häng i hotellets spa och den första utdelningen av "Årets qte:ie".

September 2023

Vi blev gaseller!

I år var tiden äntligen kommen - vi blev utsedda till ett av Sveriges Gasellföretag! Priset delas ut till de snabbast växande företagen i svenskt näringsliv, och vi var ett av dem!

November 2023

Vi vann gasellen i Blekinge!

Som det allra mest snabbväxande företaget i Blekinge kammade vi hem vinsten i Di-gasellen 2023. Vi fick ta emot den fina statyetten på en gala i Malmö.

Mars 2024

Ski trip #3

Denna gång intogs Vemdalen av så många qte:iesar att vi fick dela upp i två stora hus. Resan till Klövsjö innehöll, förutom härlig tid i backarna, en massa sällskapsspel och firande av både födelsedag och Melodfestivalen-final!

April 2024

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024!

Vi klättrade på listan och blev utsedda till den sjunde bästa arbetsplatsen 2024. Tack och grattis till alla qte:ies som skapar en arbetsplats att vara stolt över!

Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld