Datum

1 november 2023

Kategori

Pressmeddelande

Från 94 till 96% – qte har blivit en ännu bättre arbetsplats

Med ett fjolårsresultat som Sveriges 8:e bästa arbetsplats var förväntningarna höga när årets medarbetarundersökning gick av stapeln. Men nu har medarbetarna sagt sitt - qte är en ännu bättre arbetsplats i år och nöjdheten klättrar till 96%.

Den här artikeln skrevs av:

Esther Alenius, marknadschef

– Det är enormt roligt och känns samtidigt som ett stort ansvar att leva upp till, säger Ami Gustafson, HR-manager.

Tillsammans med Great Place to Work genomför qte en årlig medarbetarundersökning. Varje medarbetare svarar på 61 frågor om hur arbetsplatsen är när det kommer till trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap.

För att bli certifierad som ett Great Place to Work ska man uppnå 70% positiva svar. Förra året landade qte på 94% – ett resultat så bra att de hamnade på plats 8 bland Sveriges bästa arbetsplatser i organisationer med upp till 49 medarbetare. I år steg siffran till 96%.

Bland byråns toppresultat finns gemenskap, tillit, rättvisa och stolthet över sitt arbete. I flera påståenden har 100% instämt, bland annat:

  • Jag vill arbeta här en längre tid.
  • Här kan jag vara mig själv.
  • Medarbetarna behandlas likvärdigt oavsett position / ålder / kön / sexuell läggning / etniskt ursprung (100% i vardera påstående).
  • Det här är en rolig arbetsplats.
  • När man börjar här blir man väl mottagen.

– Att vi fått så fina resultat är allas förtjänst. Ledare kan bara föregå med gott exempel, och sen är det tack vare en gemensam ansträngning vi fått dessa toppbetyg, säger Ami Gustafson.

Det senaste året har byrån vuxit till 40 medarbetare, varav en av de nya rollerna är en HR-manager.

– Det är helt rätt steg att ha en person som ansvarar för vår arbetsmiljö och rekrytering på heltid. Det är en av våra absolut mest prioriterade frågor så vi är så glada att Ami Gustafson tagit steget in i denna nya roll, säger Jonatan Arnlund.

Till nästa år ligger fokus på att bibehålla den goda stämningen samtidigt som företaget växer.

– Vi har inte något problem som måste lösas, utan utmaningen ligger i att fortsätta ha det så här bra. Vi växer fort och är ödmjuka för att kulturen kan ha svårt att hinna med när ansvaret för att sprida den delas ut bland fler människor. Men vi har ögonen på det och ser den kulturella onboardingen som ett avgörande steg för hur en ny medarbetare kommer trivas hos oss, säger Jonatan Arnlund.

Hur långt 96% räcker i jämförelse med resten av Sveriges organisationer avslöjas på en gala i april 2024.

Kontaktuppgifter:

Ami Gustafson, HR-manager
070 – 974 96 41
ami@qte.se

Mer om qte

qte är en strategisk techpartner som hjälper företag att boosta sina affärer med hjälp av tech. Vi skräddarsyr digitala lösningar som tar företag framåt, och gör allt från mobilapplikationer till komplexa it-system. Som techpartner arbetar vi långsiktigt och kontinuerligt med kunder som DHL, Koenigsegg och Världens Barn. 2023 stod qte som vinnare av en Di-gasell och 2024 blev vi utsedda till Sveriges 7:e bästa arbetsplats.

Fler artiklar

Se alla
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld