Datum

19 januari 2024

Kategori

Pressmeddelande

Lillebrors återkomst – Jakob Råhlén tillbaka på qte

Efter tre år som arkitekt på Klarna hämtar qte hem grundaren Jakob Råhlén. Han tar över rollen som operativ chef vilket är ett steg i qte:s starka expansionsplan.

Den här artikeln skrevs av:

Esther Alenius, marknadschef

Jakob Råhlén, en av qte:s tre grundare, kommer tillbaka till en aktiv roll på qte efter tre och ett halvt år som konsult på Klarna. Han tar över efter storebror Oskar Råhlén på posten som operativ chef.

– Jag tar med mig alla lärdomar och har en tydlig plan för hur qte ska arbeta framöver för att kunna ta oss till nästa nivå, säger Jakob Råhlén.

I rollen som konsult på Klarna har Jakob drivit teams, ansvarat för arkitekturen för över 100 utvecklare och varit en del av en avdelningsledning. Under tiden har han suttit i qte:s styrelse och varit delaktig i bolaget, men inte arbetat operativt. Nu ska qte lägga in nästa växel och Jakobs återkomst är ett steg i den riktningen.

– Jakob är den smartaste person jag känner, säger medgrundaren tillika storebror Oskar Råhlén. Jag har 100% tillit till att han kommer genomföra de ändringar som krävs för qte:s fortsatta tillväxt.

Medan Jakob tar över de operativa spakarna går Oskar över till att ansvara för tillväxten.

– Äntligen kan jag frigöra mer tid åt ett mer kundnära arbete, säger Oskar.

Jakob Råhlén är tillbaka bland kollegorna på qte.

Mer om qte

qte är en strategisk techpartner som hjälper företag att boosta sina affärer med hjälp av tech. Vi skräddarsyr digitala lösningar som tar företag framåt, och gör allt från mobilapplikationer till komplexa it-system. Som techpartner arbetar vi långsiktigt och kontinuerligt med kunder som DHL, Koenigsegg och Världens Barn. 2023 stod qte som vinnare av en Di-gasell och 2024 blev vi utsedda till Sveriges 7:e bästa arbetsplats.

Fler artiklar

Se alla
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld