Datum

17 april 2023

Kategori

Nyheter

Praktikdagen blev en succé

Energin var på topp när 9 nyfikna studenter från Linköpings Universitet gjorde praktik för en dag på qte. De fick se hur livet på en techbyrå går till och fick jobba på riktiga projekt tillsammans med en mentor med liknande tech-intresse.

Den här artikeln skrevs av:

Esther Alenius, marknadschef

När tåget rullade in till Stockholm på tisdagsmorgonen den 4 april var gänget på kontoret i fullt sjå med att blåsa upp ballonger. Studenterna skulle känna sig riktigt välkomnade och kollegorna var taggade på att visa upp sitt kontor.

Studenterna på Linköpings Universitet fick möjlighet att ansöka om att prova på livet på en techbyrå för en dag, och nio studenter inom utveckling och design valdes ut för att få möjligheten denna gång. Varje person matchades ihop med en anställd som jobbar inom det område studenten är intresserad av.

– Det var jättekul att få vara mentor och dela med sig av det som nu är självklart för oss. Det var inte länge sen jag själv var ny så jag minns hur mycket det var man undrade över. Det känns bra att få ge tillbaka och hjälpa någon in i branschen, säger Carl Lidman som är utvecklare på qte.

Mentorer och praktikanter spred ut sig för att lära känna varandra innan dagen kickade igång.

Mentorerna och praktikanterna jobbade ihop som om det vore en vanlig dag. De hade avstämning med teamet, och om ett kundmöte stod på schemat fick studenterna sitta med på det. Senare bjöds det också på crash courses med temat “Vad du behöver veta när du är ny i branschen”. Dagen avslutades med en panel där medgrundaren Oskar Råhlén tog med publiken på projektets resa från första kontakt med kunden till avslutad leverans.

En stor del av qte:s identitet som arbetsgivare är att kollegorna har roligt ihop och tycker om att umgås med varandra. Därför skulle kvällen givetvis avrundas med after work. 400 bitar sushi rullades in och dj-bordet drogs igång.

När frågan “Var det något som kändes överflödigt?” ställdes i feedbackformuläret efteråt löd ett av svaren “Att gå hem”. Det kan bara tolkas som att qte:s första praktikdag blev en succé!

Praktikanterna och mentorerna jobbade ihop på riktiga projekt under dagen.

Glada praktikanter som bänkat sig vid fönstret för att spana in solnedgången från 21:a våningen.

Det bjöds på sushi för både studenter och anställda när det var dags för gemensam aw.

Fler artiklar

Se alla
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld