Datum

16 juni 2023

Kategori

Pressmeddelande

qte dubblar kontoret – trots distansarbete och inflation

Det tuffa ekonomiska läget hindrar inte techbyrån qte från att växa så det knakar. Trots att många jobbar på distans dubblar de nu kontoret och går från 14 till 32 platser. Med en genomsnittlig omsättningsökning på 99.8% de senaste fem åren finns det ingen plan på att bromsa.

Den här artikeln skrevs av:

Esther Alenius, marknadschef

Techbyrån qte växer återigen ur kontoret och det är dags att öka ytan – med det dubbla. Nu tar de över hela lokalen och går från 14 till 32 arbetsplatser. Trots inflation ska qte fortsätta växa och att dubbla kontoret är ett sätt att lägga i nästa växel.

Medarbetarna sitter utspridda över hela Sverige, till och med i Grekland och Spanien, och det finns inga krav alls på närvaro på kontoret. Att dubbla kontorsytan kan låta som ett riskfyllt val, men för qte är det självklart.

– Även om alla inte är här samtidigt ska alla känna sig välkomna och veta att det alltid finns en plats för dem. Men det handlar verkligen inte bara om arbetsyta, kontoret är lika mycket vår lekplats! Vi har skapat en plats vi är på för att vi vill, inte för att vi måste. Därför är det en superviktig plats för oss när det kommer till teamkänsla, umgänge och kulturbyggande, säger Esther Alenius, marknadschef på qte.

En helt ny yta full med arbetsplatser står redo att välkomna fler kollegor.

Att våga satsa och dubbla kontoret är ett steg i qte:s tillväxtmål. Sedan bolaget grundades 2018 har omsättningen i snitt ökat med 99.8%, och landade 2022 på strax under 30 miljoner. Idag är de 35 medarbetare men för att möjliggöra den fortsatta expansionen gör de sig redo att anställa.

– Vi har som mål att anställa åtminstone 10 personer till i år. Vi märker att ett attraktivt kontor är en viktig del i vårt erbjudande som arbetsgivare. Trots att alla inte bor i Stockholm lockas de av att få komma hit några gånger om året och ser det som en förmån att få resa i jobbet, säger Jonatan Arnlund, vd på qte.

Tidigare i år utsågs qte till Sveriges 8:e bästa arbetsplats bland organisationer med upp till 49 medarbetare.

– Vi har vår kultur att tacka för det, och jag tror kontoret är en viktig del i vårt kulturskapande. Kontoret är den naturliga samlingspunkten och vi ska jobba hårt för att behålla denna härliga energi innanför dessa väggar, säger Esther Alenius.

Ett nytt projektbord för spontana möten är på plats.

qte har blivit med “reception”. En väntesoffa som matchar soffgruppen i andra sidan lokalen.

Soffgruppen badar som alltid i solljus.

Den lugna vrån bakom telefonboxen har äntligen gjorts mysig med matta, växter och tavlor.

Mer om qte

qte är en strategisk techpartner som hjälper företag att boosta sina affärer med hjälp av tech. Vi skräddarsyr digitala lösningar som tar företag framåt, och gör allt från mobilapplikationer till komplexa it-system. Som techpartner arbetar vi långsiktigt och kontinuerligt med kunder som DHL, Koenigsegg och Världens Barn. 2023 stod qte som vinnare av en Di-gasell och 2024 blev vi utsedda till Sveriges 7:e bästa arbetsplats.

Fler artiklar

Se alla
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld