Datum

19 april 2024

Kategori

Pressmeddelande

qte utses till Sveriges 7:e bästa arbetsplats

Techbyrån qte utses till en av Sveriges bästa arbetsplatser, för andra året på raken. I år klättrar de upp till en sjunde plats tack vare den höga medarbetarnöjdheten på 96%.

Den här artikeln skrevs av:

Esther Alenius, marknadschef

Techbyrån qte tar återigen plats på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser, för andra året på raken. De klättrar upp från åttonde plats och rankas nu som nummer sju på listan över organisationer med 20-49 medarbetare.

– Det är fantastiskt att vår redan höga medarbetarnöjdhet fortsätter stiga, säger Jonatan Arnlund, vd på qte. Energin vi har i bolaget är en av våra viktigaste tillgångar. Den lockar nya medarbetare och kunder, och gör också att vi får behålla dem vi redan har.

Utmärkelsen bygger på en årlig medarbetarundersökning utförd av Great Place to Work. Där nådde qte ett medarbetarindex på 96%, vilket var en höjning från förra årets resultat på 94%.

Bland byråns toppresultat finns gemenskap, tillit, rättvisa och stolthet över sitt arbete. Det är tydligt att gemenskapen och kamratskapen är stark, där 100% instämt i påståenden som att medarbetarna bryr sig om varandra, att nya medarbetare blir väl mottagna och att qte är en rolig arbetsplats.

– Alla har olika behov av social samvaro, men genom att erbjuda möjligheten kan alla delta på den nivå de vill. Genom att arrangera aktiviteter på plats fysiskt i kombination med dagliga digitala avstämningar i mindre teams har vi en stark gemenskap som vi är otroligt stolta över, säger Ami Gustafson, HR-chef.

Ett påstående som fått betydligt mer medhåll i år är stolthet för hur qte bidrar till samhället. I år landade resultatet på 94%, till skillnad mot förra året där det var en av bottenresultaten på 79%.

– I takt med att vi blir större kan vi också ta oss an större – och viktigare – projekt. Den sista tiden har vi jobbat med många kunder inom hälsa och välgörenhet. Vi är övertygade om kraften i tech att göra gott för samhället och vi är glada över att det är något våra medarbetare drivs av. Den här siffran visar att de känner att de gör skillnad och det glädjer mig, säger Jonatan Arnlund.

Att erbjuda en fantastisk arbetsplats är ett prioriterat hållbarhetsmål för qte. Placeringen som Sveriges sjunde bästa arbetsplats visar att målet är uppfyllt med råge. Det går inte att säga något annat när 100% av medarbetarna instämmer i att de ser fram emot att komma till jobbet och att de vill jobba på qte en längre tid.

– Vi kan bara säga grattis och tack till alla medarbetare som skapar denna arbetsplats tillsammans varje dag, säger Ami Gustafson.

Jonatan Arnlund, Esther Alenius, Oskar Råhlén, Ami Gustafson och Jakob Råhlén med ännu en statyett i handen.

Mer om qte

qte är en strategisk techpartner som hjälper företag att boosta sina affärer med hjälp av tech. Vi skräddarsyr digitala lösningar som tar företag framåt, och gör allt från mobilapplikationer till komplexa it-system. Som techpartner arbetar vi långsiktigt och kontinuerligt med kunder som DHL, Koenigsegg och Världens Barn. 2023 stod qte som vinnare av en Di-gasell och 2024 blev vi utsedda till Sveriges 7:e bästa arbetsplats.

Sveriges bästa arbetsplatser

Sveriges Bästa Arbetsplatser bygger på resultatet från tusentals medarbetarenkäter i landet, där medarbetare har utvärderat sina arbetsgivare när det kommer till ledarskap, rättvisa, jämställdhet, tillit, respekt och gemenskap. Utifrån resultatet rankas varje år de organisationer som presterat allra bäst. Undersökningen genomförs årligen av Great Place To Work.

Fler artiklar

Se alla
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld