Datum

8 december 2022

Kategori

Media

“Techbyrån som accelererar med kunderna”

I Dagens Industris bilaga "Innovationslandet" som publicerades 7 december 2022 kunde man läsa om oss på qte och vår tillväxtresa. För dig som missade artikeln finns den att läsa här!

Den här artikeln skrevs av:

Esther Alenius, marknadschef

Qte är techbyrån som gått från 0 till 30 miljoner kronor på fyra år – med bara 50 000 kronor som startkapital. Genom innovativa tekniska lösningar växlar de upp i rasande fart tillsammans med sina kunder.

När någon säger att de är ”redo att tänka utanför boxen” börjar det kittla i fingrarna hos grundarna av techbyrån qte. Sedan starten 2018 har de använt app- och webbutveckling som ett sätt att förverkliga nytänkande visioner.

– För att slå sig fram på en tät marknad gäller det att våga utmana standarden, säger Jonatan Arnlund, medgrundare och vd för qte. Om man tittar på många av dagens hyllade bolag har de gemensamt att affärsidén handlar om att utmana normen. Bara för några år sedan var det ingen som prenumererade på rakhyvlar, eller kunde kringgå det klassiska gymkortet och istället använda en app för olika träningsstudios. Dessa spännande, nya affärsidéer möjliggörs med en teknisk lösning.

– Det är precis där vi vill vara, den tekniska möjliggöraren av våra kunders innovativa idéer, tillägger Oskar Råhlén, medgrundare och operativ chef på qte.

Att vara en möjliggörare är något qte har som mål varje dag. Många av deras kunder klarar sig bra i uppstartsfasen men sen kommer de till en punkt där det tar stopp. Det är då qte vill kliva in och bidra med sin tekniska expertis i verksamheter som är redo för att ta nästa steg.

– Många som kommer till oss har en idé om vad de vill uppnå, men vet inte alls hur de ska gå tillväga. Vi ser oss som aktiva medspelare som kommer med egna idéer och hjälper kunderna att hitta rätt väg. Det är vår skyldighet som tekniska experter att guida dem, säger Oskar Råhlén.

Redan när qte grundades var tanken att kunna bidra till digitaliseringen av samhället, men nu när bolaget vuxit har den möjligheten fått andra proportioner.

– Självklart är vi extremt investerade i vårt egna bolag men vi är också öppna för att investera i våra kunders affärsidéer om vi känner att det är en perfekt matchning. Det är en ära att få vara delaktig i så många spännande verksamheter och ju större vi blir, desto större möjlighet har vi att bidra till morgondagens techscen. Vårt engagemang kan ta sig olika uttryck, men det gemensamma är att det har tech som katalysator, säger Jonatan Arnlund.

I mars 2022 tog sig qte till nya höjder när de flyttade till nytt kontor i skyskrapan STHLM NEW 01. På våning 21 har de skapat en plats som de kallar för en techhub.

– Vi vill skapa en plats där passion och kompetens samlas i form av våra medarbetare och besökare. Oavsett om man är utvecklare, designer eller projektledare har vi gemensamt att vi känner en passion för det vi gör. Vi har till och med kunder som gärna kommer till oss för att arbeta och det ser vi som ett tecken på att vi skapat en inspirerande kultur, berättar Esther Alenius, marknadschef på qte.

Sedan starten har qte haft ett långsiktigt fokus utan extern finansiering. På fyra år har de gått från 3 till 30 heltidsanställda i teamet och målet är inställt på vidare expansion.

– Vi är inne i en kraftig tillväxtfas och den hoppas vi fortsätter, det är vår målsättning. Vi siktar mot att vara 100 medarbetare 2026 och det jobbar alla hårt för i organisationen. Vi är 30 medarbetare nu och målsättningen är att vara 45 nästa år, berättar Jonatan Arnlund.

När han får frågan om den rådande lågkonjunkturen verkar han inte oroad.

– Det är en annan marknad nu än vad det var i våras och det ser man mycket på att bolagen är mer eftertänksamma innan de väljer att lägga pengar på något men den digitala utvecklingen är fortfarande högst aktuell och efterfrågad. Med hjälp av innovativa tekniska lösningar kan företag hitta nya intäktskällor och fortsätta växa ändå, avslutar han.

Mer om qte

qte är en strategisk techpartner som hjälper företag att boosta sina affärer med hjälp av tech. Vi skräddarsyr digitala lösningar som tar företag framåt, och gör allt från mobilapplikationer till komplexa it-system. Som techpartner arbetar vi långsiktigt och kontinuerligt med kunder som DHL, Koenigsegg och Världens Barn. 2023 stod qte som vinnare av en Di-gasell och 2024 blev vi utsedda till Sveriges 7:e bästa arbetsplats.

Läs artikeln som PDF här!

Här kan du ladda ner artikeln så som den såg ut i tidningen.

Fler artiklar

Se alla
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld