Elve, utvecklare:

Vad är egentligen problemet?

Jag jobbar som:

Utvecklare

På qte sedan:

April 2022

Jag jobbar helst ifrån

Alltid från kontoret! Det är extremt trevligt att vara här med gänget.

Det bästa med mitt jobb är:

Att få utveckla saker som verkligen gör skillnad och underlättar för andra.

Elve berättar:

Vad är egentligen problemet här? Det är frågan jag ställer mig varje dag. Ofta ber kunden om en sak, men behovet är ett annat. Så för mig som drivs av problemlösning är det bästa med mitt jobb att få grotta ner mig i en verksamhets utmaningar och skapa tech som löser kundens verkliga problem.

När jag började på qte hade jag varit student under pandemin och var ivrig att komma ut i arbetslivet, och det har jag verkligen fått göra. Sedan dag ett har jag utmanats med uppgifter som alltid legat lite över min kompetens. Det har fått mig att ständigt utvecklas och ta mer ansvar.

Under hela min tid på qte har jag jobbat med kunder i logistikbranschen. Där agerar vi både som deras techteam som utför utvecklingen, men också som deras tekniska rådgivare. Vi har stor möjlighet att påverka deras verksamhet och hur de ska använda tech på bästa sätt för att komma framåt.

Många gånger kan kunden inte allt om tech så det är riktigt kul att få överträffa deras förväntningar om vad tech kan göra för dem. I en så traditionell bransch kan vi verkligen snacka om teknisk innovation på riktigt. Det finns inga befintliga lösningar så vi måste tänka nytt och det gör det extra roligt. Att dessutom få göra det med kollegor som har samma intresse gör att vi pushar varandra till att skapa ännu bättre produkter.

Något jag vill lyfta med att jobba på ett företag i vår storlek är att alla har möjlighet att påverka hur organisationen ska fungera. Vi har transparenta processer och jag blir ofta involverad i beslut även om det inte är något som egentligen ligger på mitt bord.

Ett extra roligt kliv jag tagit nu är att jag börjat engagera mig i rekryteringen. Det känns som ett väldigt stort förtroende att få vara med och påverka vilka vi väljer att ta in som medarbetare. Eftersom vi växer väldigt fort uppstår nya möjligheter där man kan engagera sig och ta på sig mer ansvar. Det känns tryggt att ha en arbetsgivare i ryggen som vågar satsa långsiktigt och vill se mig lyckas i längden.

Att jobba på qte

Att jobba på qte innebär att jobba som det passar dig bäst. Vi tar flexibilitet på största allvar och du kan välja både var och när du jobbar. Du har också stor möjlighet att påverka vad du jobbar med så du utvecklas i en riktning som lockar dig. Vi tror att ett jobb som är både på dina och våra villkor är ett jobb du kommer trivas med!

Trots att många jobbar remote tycker vi om att ses och ser till att samla gänget flera gånger om året. Välkommen till oss!

Fler berättelser

Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld