Apputveckling

Vårt uppdrag som strategisk techpartner sträcker sig längre än till att bara utveckla er app. Vi hjälper er också att identifiera det bästa sättet att göra det på och prioritera vad som är viktigt för er affär här och nu såväl som på lång sikt.

Boka ett möte

Så jobbar vi med apputveckling

Vi hjälper dig välja rätt

När man ska skapa en ny app är det många frågor man ställs inför, men våra erfarna apputvecklare kommer visa dig vägen framåt. Vi är aktiva medspelare som engagerar oss i din produkt, både när det kommer till produkten i fråga men också strategin bakom den. Förutom att vi ger våra rekommendationer kan du lita på att vi också säger till om det är något vi inte håller med om.

Olika typer av appar

Det finns många olika typer av appar, så innan vi sätter igång ett projekt kommer vi tillsammans undersöka vilken lösning som är rätt för dina behov. Här tar vi hänsyn till vilka funktioner appen ska ha i kombination med både budget och tidsplan för projektet. De olika typerna av appar är native appar, progressiva webbappar och hybridappar. Vi jobbar med alla typer av applikationsutveckling och kommer hjälpa dig välja rätt väg.

Native appar

De allra vanligaste apparna är de vi laddar ner i App Store eller Google Play. De är så kallade “native appar”, som laddas ner och installeras i mobilen. De är anpassade till telefonens egna operativsystem och kan använda de funktioner som finns inbyggda, så som kameran, mikrofonen, gps:en och skicka push-notiser. Förutom att man får tillgång till många bra funktioner är det också en fördel att appen kan användas när man är offline, till skillnad från en webbplats som behöver internetuppkoppling.

“Det roliga med att bygga appar är att man får möjlighet att skapa mer intressanta saker när man har tillgång till mobilens hårdvara.”
Enzo, utvecklare
Webbappar

En progressiv webbapp (PWA) är en webbplats som användaren når via telefonens webbläsare, men man har byggt den så den ser ut och fungerar som en app. Skillnaden mot en vanlig hemsida är att vissa delar kan laddas ner så att de går att komma åt även om man är offline. Eftersom den är tillgänglig via internet är den alltid uppdaterad, kan användas även på surfplattor och datorer och kan hittas av sökmotorer. Det kan också vara en fördel att tjänsten går att komma åt med en enkel länk istället för att man behöver ladda ner en app i app-butiken. Nackdelen är att man inte kan nyttja alla funktioner som en telefon erbjuder.

Hybridappar

En hybridapp är precis som det låter, en hybrid av de två andra apptyperna. Det är en webbapp som paketeras och distribueras som en native app. Man laddar ner den från App Store eller Google Play, men när man öppnar appen är det en webbplats som visas inuti den. Hybridappar kan också nyttja vissa av telefonens inbyggda funktioner, men inte alls lika många som en native app.

Ramverk

Ett ramverk finns till för att förenkla och effektivisera utvecklingen. Ett av de vanligaste inom apputveckling är React Native som gör det möjligt att skapa en kodbas som fungerar både för iOS och Android. Det är väldigt populärt och något som vi ofta använder eftersom det gör att man sänker både utvecklingstiden och kostnaden.

Designprocessen

Bakom bra tech ligger också riktigt bra design. Med väl genomtänkt design skapar vi produkter som är intuitiva att använda utan att kompromissa med den visuella wow-faktorn. Våra designers är specialiserade på digital design. Vi vet vad som förväntas av användarna och ser till att din webbplats lever upp till det, både när det kommer till funktion, färg och form.

Vi erbjuder både UX- och UI-design eftersom att den ena inte klarar sig utan den andra, men vi kan välja att lägga mer eller mindre tid på de olika delarna i samråd med dig.

“Mitt mål är att sätta användarupplevelsen i fokus samtidigt som jag bemöter kundens behov.”
Sofie, designer
App Store & Google Play

För att kunna lansera en native app för smartphones behöver den finnas tillgänglig på App Store och Google Play. Vi hjälper dig med processerna som krävs för att registrera sig och ser till att lansering och livesättning går enligt plan.

Drift & förvaltning

Genom att låta oss drifta din produkt kan du vara trygg med att din applikation är up and running, uppdaterad och monitorerad 24/7. Vi erbjuder en kvalitetslösning för drift av applikationer, med syftet att erbjuda stabil, trygg drift och proaktivt arbete för att optimera prestandan och upptäcka potentiella driftstörningar redan innan de sker.

qte har ett så fint engagemang. Vi får snabb hjälp och kan alltid lita på att de stöttar oss både med hjärta och hjärna för att skapa så bra tech-möjligheter som möjligt.

Magdalena Jennstål

Zelmerlöw & Björkman Foundation

Generalsekreterare

Det är kul och utvecklande att jobba med qte. De har blivit som en naturlig del av vårt team och vice versa. Vi har hittat former som gör att vi känner att de är en sann partner i utvecklingen av vår SaaS-lösning. Vi får ta del av hela den samlade kompetensen på qte, vilket ger oss en spets i utvecklingen.

Peder Lindskog

inRikta

Vd

Kan varmt rekommendera qte! Har samarbetat med dem länge nu och i flera projekt. Det är proffesionella, lätta att samarbeta med och jag är väldigt nöjd med resultaten vi uppnått tillsammans. Har också varit roligt längst vägen!

Mina Lilja Zwedberg

KFUM Sverige

PR- & Communications Manager

För oss som utmanare inom logistikbranschen är det oerhört viktigt att hitta en partner som delar våra värderingar och snabbfotade arbetssätt. qte inte bara delar våra värderingar utan har även ett engagemang som vare sig börjar eller slutar med kontorstiden. Tillsammans har vi ett nära samarbete där vi jobbar som ett. Ett arbete som bygger på vår delade passion – att erbjuda innovativa lösningar med människan i fokus.

Johan Andersson

YSDS

CTO

qte gjorde ett fantastiskt arbete. De arbetade snabbt, bjöd in till trevliga möten och hittade alltid kreativa lösningar på våra utmaningar. De var lyhörda för våra behov och kommunikativa genom hela processen. Vi fick ett slutresultat som absolut överträffade våra förväntningar, och har haft riktigt roligt på vägen!

Sandra Ekman von Huth

The good talents

Kommunikationsansvarig

Välj oss som din appbyrå eller anlita ett techteam

Hos oss jobbar några av Sveriges vassaste konsulter. Hur du vill dra nytta av den kompetensen är upp till dig. Vi har både byråverksamhet där vi driver hela projektet åt dig, och klassisk konsultverksamhet där du hyr in våra konsulter för att bli en del av ditt interna team. Bland våra medarbetare finns av iOS-utvecklare, Android-utvecklare, appdesigners och projektledare. Vad behöver du för expertis till ditt projekt?

Oskar Råhlén
Vill du prata apputveckling med mig?

Oskar Råhlén, grundare

Boka ett möte

Oskar heter jag, och jag är en av grundarna av qte. Idag är jag strategisk rådgivare och lösningsarkitekt för våra kunder. Jag hjälper dig gärna att vrida och vända på dina idéer för att hitta det som blir den bästa affären i slutändan.

  • Bolla alternativ bland dina tekniska val
  • Få hjälp att definiera din MVP
  • Få ett tidsestimat (och därmed prisuppskattning)
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld