Kund

Alexander White

Omfattning

UI-design, UX-design, webbutveckling, integrationer

Alexander White låter bilderna tala

Alexander White låter bilderna tala

Mäklarbyrån Alexander White ville ge sin hemsida ett lyft med ny design som bättre kunde illustrera deras position på Stockholms bostadsmarknad. Med vackra hem till salu var det givet att bilderna skulle få ta stor plats i designen. Tillsammans med ett symbolbibliotek som togs fram enbart för kunden skapades en elegant design där objekten är i fokus. För att hemsidan skulle bli ett användbart verktyg i vardagen för mäklarna var det viktigt att få till en smärtfri koppling till mäklarsystemet Vitec. Det gör att informationen om objekten uppdateras automatiskt på hemsidan och dubbeljobbet elimineras!

Design

Efter att ha jämfört olika designinriktningar och förslag landade vi i denna sparsmakade design i grått och beige där bildmaterialet får ta stor plats. De tunna linjerna i loggan inspirerade till att använda linjer som återkommande element. Det syns i knappar, meny, formulär och som dekorativ detalj. Dessutom tog vi fram ett symbolbibliotek som förstärker Alexander Whites budskap.

Integration med mäklarsystem

Det som gjorde denna webbplats mer tekniskt krävande var att den skulle kopplas ihop med ett externt system som byrån använder för sina objekt. I systemet registerar de bostäderna och fyller i information om dem. Objekten publiceras då automatiskt även på hemsidan och uppdateras allt eftersom ett objekt får ett nytt bud eller säljs. Det innebär att mäklarna inte längre behöver använda hemsidan utan kan fokusera på att lägga in objekten i systemet. En väl fungerande koppling av systemet underlättar vardagen för mäklarna!

Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld