Kund

deNONA

Omfattning

UI-design, UX-design, webbutveckling, webbshop

Skräddarsydd site för skräddarsydda möbler

Skräddarsydd site för skräddarsydda möbler

Om du har bott på ett hotell i Sverige de senaste åren har du troligtvis redan testsuttit en stol från deNONA. De skräddarsydda möblerna är nämligen populära val för hotell, liksom för restauranger och privatpersoner. När deNONA kom till oss önskade de att få ett nytt, modernt utseende på sin hemsida och att den skulle bli ett dagligt verktyg för att öka företagets digitala närvaro. Hemsidan skulle alltid kännas aktuell och uppdaterad. Därför var det viktigt att bygga den med stor flexibilitet så den var lätt att redigera och använda.

Detta projekt gick till finalen i Publishingpriset 2023! Vi var nominerade i kategorin ”Sajter som marknadsför produkter och tjänster”.

Design

Vi ville skapa en känsla av ett elegant magasin när vi tog fram denna design. För att göra detta valde vi att ha en ljusbeige bakgrund på hela siten som fungerar som det papper tidningen är tryckt på. Det lite annorlunda valet att inte låta innehållet gå hela vägen ut till kanterna gör att allt hänger ihop utan hårda avbrott och upplevs vara skrivet på samma beigea papper.

Det vackra bildmaterialet fick ta stor plats för att lyfta fram möblerna. Produktkortens fyrkantiga form inspirerade den övriga designen så vi ser vita rutor som ett återkommande element på siten. De vita rutorna, de många bilderna och att innehållet håller sig inom marginalerna är de röda trådarna som binder ihop designen.

Utveckling

För att uppnå målet att skapa en hemsida som är enkel att redigera på egen hand var det ett självklart val att bygga sidan med hjälp av flexibla block. Med ett helt bibliotek av fristående block kan deNONA enkelt byta ut innehållet på sidorna när de önskar.

Hemsidan använder WordPress som redigeringssystem där vi byggt ett skräddarsytt tema med helt egna flexibla block anpassat efter deNONAs behov. Siten är också förberedd för e-handel för privatpersoner med hjälp av Woocommerce som e-handelslösning.

För att få in alla produkter på den nya hemsidan kunde vi erbjuda en smart lösning där produkterna importerades automatiskt från den gamla hemsidan. På så sätt slapp kunden manuellt skapa alla produkter på nytt.

Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld