Kund

Bonanza Location

Omfattning

UI-design, UX-design, webbutveckling

Digital plattform för uthyrning av unika fotomiljöer

Ett Airbnb för mediebranschen

För att skapa rätt känsla i ett filmprojekt är inspelningsplatsen avgörande. När producenten ska hitta den perfekta platsen till sitt projekt har den tidigare behövt hjälp av en scout och mycket manuellt arbete, men tillsammans med Bonanza Location har vi nu digitaliserat hela den kedjan. Bonanza Location är nämligen en plattform där film- och medieskapare kan hyra locations direkt från privatpersoner och företag. Den gör det enkelt att hitta och hyra unika platser, oavsett om man är på jakt efter en industriell lagerlokal, en pampig vindsvåning eller ett mysigt café. Det är som ett Airbnb fast för mediebranschen!

Design

När plattformen skulle designas fick vår designer sätta tänderna i en färgglad och vågad palett med allt annat än en gråskala. Kunden var inte rädd för att måla utanför linjerna lite och det kan vi t.ex. se i startsidans “logotyp”. Valet föll nämligen på att inte använda den riktiga loggan utan istället göra en stor titel som sträcker sig över hela sidan. Det sticker ut lite från vad vi brukar se på hemsidor idag, men här blir det helt rätt som en vinkning till mediebranschen där många av tjänstens användare befinner sig.

Det viktigaste när man ska hyra en location är hur den ser ut. Därför behövde designen hjälpa till att lyfta fram platserna genom mycket utrymme för bilder. Typografin fick ta ett steg tillbaka för att ge plats åt bilderna och de djärva färgerna.

"Det är grundarna Sofie och Sara själva som är inspiration till designen. De vågade måla utanför linjerna."
Josefin, designer
Utveckling

Eftersom användarna kommer ladda upp sina locations på egen hand i plattformen var det viktigt att också ha ett smidigt sätt att administrera dessa. Med hjälp av Strapi som CMS kan vår kund enkelt granska och redigera de locations som laddas upp innan de publiceras. Genom att granska dem i förväg kan de se till att alla håller samma höga nivå.

För att våga hyra och hyra ut en bostad är det viktigt att känna förtroende för tjänsten och dess användare. Därför byggde vi en verifiering med bank-id som ett steg när man registrerar sig.

En annan utmaning var att hantera den stora mängd bilder som kommer laddas upp på siten, utan att kräva att varje användare ska behöva optimera sina bilder. Vi byggde därför en automatisk bildkomprimering så att alla bilder minskas till en lämplig storlek. På så sätt försäkrar vi oss om att hålla laddningstiden nere och ge användarna en bra upplevelse när de letar efter den där perfekta platsen för nästa inspelning.

Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld