Kund:

Föda utan rädsla

Vårt jobb:

UI-design, UX-design, apputveckling

Föda utan rädsla-metoden blir digital

Föda utan rädsla är en metod som guidar blivande föräldrar och stödpersoner till en förlossning utan stress och rädsla. Den ska hjälpa till i glappet när man sagt hej då till barnmorskan, men ännu inte hej till sjukhuset. Vår kund har utformat metoden som blivit till en bok och när hon kom till oss var det dags att ta nästa steg – genom att skapa en app!

Kunden hade länge letat efter en byrå de kände sig trygga med, och vi är glada att de till slut hamnade hos oss! Tillsammans tog vi appen i mål så att den kunde förhandslanseras för ett forskningsprojekt. Nu har vi ett löpande samarbete där vi kontinuerligt bygger ut appen med nya funktioner. Snart släpps den för allmänheten men här får ni en sneak peek!

Design och informationshierarki

Det är en riktig utmaning att förvandla en hel bok till en app, så det gäller att tänka till i hur mycket information man ska förmedla och hur användaren tar till sig den på bästa sätt. Vi valde att dela upp metoden i olika delar och vägleda användaren så att den gör en sak i taget. Vi jobbade också mycket med tonaliteten i hela appen så att den skulle kännas som en vän på samma sätt som boken gör.

Utveckling och forskning

När detta case landade på vårt bord var appen redan påbörjad så vår uppgift var att kvalitetssäkra och slutföra projektet inför lansering. Nu jobbar vi löpande med vidareutveckling där vi bygger ut appen med nya features. Appen byggdes i React Native som är en smidig lösning för att bygga appar som funkar på olika typer av telefoner.

När appen lanserades skulle den endast vara tillgänglig för utvalda testpersoner, eftersom den är del i ett forskningsprojekt. Därför är den endast lanserad som en så kallad "test flight". I skrivande stund är det nästan 300 testare som deltar i forskningen. Den lanseras för allmänheten under 2023, så håll till godo!

"Vi väljer gärna projekt som gör skillnad i människors liv"

Linda, utvecklare

Nyfiken på mer?

Vi har jobbat med allt från läxhjälp till sportbilar, så vi har troligtvis erfarenhet också från din bransch. Ta en titt på fler case eller hör av dig om du vill ta reda på vad vi kan åstadkomma tillsammans!