Kund

The Good Talents

Omfattning

UI-design, UX-design, informationsstruktur, webbutveckling

The Good Talents får talanger att lyfta

The Good Talents får talanger att lyfta

Vad är egenmakt för dig? För The Good Talents handlar det om att ha makten över sitt liv och möjligheten att påverka sin framtid. Vi är stolta över att ha bidragit i deras viktiga arbete med att utbilda ungdomar inom ledarskap och entreprenörskap. När de kontaktade oss hade de redan en färgglad, energisk och självsäker grafisk profil men problemet var att den inte användes på rätt sätt. Kunden kände att den utstrålade barnkalas, vilket inte alls var rätt för tonårsmålgruppen.

Dessutom var informationen spretig och sidan svår att använda så vårt uppdrag var att göra ett omtag på alltihop. Målet var att skapa en inspirerande site som lockar ungdomar till att delta i aktiviteterna som anordnas, och visar sponsorerna vilken nytta The Good Talents gör.

Uppstart

Projektet drog igång med ett uppstartsmöte där vi samlade in alla tankar, idéer och behov som The Good Talents samlat på sig. Vi benade ut vad flaskhalsen varit i deras tidigare hemsida och definierade syftet med den nya. Genom att från början förstå vilka som ska använda hemsidan och vad den ska användas för skapar vi bra förutsättningar för ett lyckat projekt.

Design

Sedan var det dags för designern att sätta tänderna i de starka färgerna och komma på en lösning som fick det att kännas mer moget. Redan i det första förslaget presenterades den mörka bakgrunden och därefter visades alternativ där de olika färgerna var i fokus. The Good Talents valde rosa som den huvudsakliga färgen och därmed var designinriktningen klar. Då ritades de andra sidorna upp och designen lämnades sedan över till utvecklaren.

Utveckling

Hemsidan byggdes med WordPress som redigeringssystem där varje sektion är ett fristående block som kunden kan lägga till på de sidor de önskar. Med flexibla block kan kunden själv bygga upp sidor, lägga till eller ta bort block. Det brukar vara en uppskattad lösning som passade perfekt även för The Good Talents för att underlätta hanteringen av hemsidan.

Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld