Pressmeddelande

24 mars 2023

qte utses till Sveriges 8:e bästa arbetsplats!

När listan över Sveriges bästa arbetsplatser 2023 tillkännagavs på Berns i Stockholm under torsdagskvällen knep techbyrån qte åttondeplatsen. Trots att de jobbar utspritt i hela Sverige fick gemenskapen högsta betyg. Nyckeln? Små teams där alla syns och hörs.

Den här artikeln skrevs av:

Esther Alenius

Techbyrån qte tar plats på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser, på första försöket. De rankas som nummer åtta på listan över organisationer med 20-49 medarbetare.

– Det känns fantastiskt att på så här kort tid komma upp o slåss om att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Vi vill skapa en arbetsplats som vi själva verkligen vill jobba på, för annars ser vi ingen mening med det, säger Jonatan Arnlund, vd på qte.

Utmärkelsen bygger på en medarbetarundersökning utförd av Great Place to Work. Där nådde qte ett medarbetarindex på 94% vilket räckte till en placering på topplistan.

– Förutom att vi tycker om att hänga med varandra och har kul på jobbet är vårt fria arbetssätt en stor anledning till att vi trivs så bra. Att kunna jobba när vi vill och var vi vill ger våra medarbetare bättre livskvalitet, säger Esther Alenius, marknadschef på qte.

Byrån har haft distansarbete som bas sedan de grundades 2018, men har ett huvudkontor i Stockholm där medarbetarna får arbeta när de vill. Eftersom bolaget varit flexibelt från starten är medarbetarna vana vid att inkludera varandra oavsett var de befinner sig.

– Genom att vi jobbar i teams om fem till åtta personer får alla ett sammanhang där man är väldigt synlig och har möjlighet att påverka sitt arbete. Teamen har dagliga avstämningar och ett gemensamt syfte vilket gör att alla känner sig delaktiga och behövda, säger Jonatan Arnlund.

Trots att medarbetarna sitter utspridda får gemenskapen högsta betyg i undersökningen. Byrån lägger stor vikt vid att träffas både digitalt och fysiskt för att upprätthålla teamkänslan. Förutom dagliga möten i de mindre teamen arrangerar de årliga events som en sommarfest, kickoff, julbord och skidresa där hela organisationen samlas.

– Just för att vi inte ses varje dag blir det extra kul när det väl sker. Vi har “qte days” en gång i månaden då vi uppmuntrar alla som vill att komma in till kontoret, så att alla kommer in på samma dag istället för att åka om varandra. Man märker att folk ser fram emot de dagarna, säger Esther Alenius.

Mer om qte

qte är techbyrån som hjälper företag att utveckla sina tekniska plattformar. Expertisen ligger inom app- och webbutveckling och som techbyrå hanterar de tyngre tekniska integrationer som krävs för att skapa produkter som tar verksamheter till nästa steg. Med stort engagemang och rådgivande vägledning har qte som mål att förenkla tech för sina kunder. Byrån har funnits sedan 2018 och har idag över 35 medarbetare utspridda över Sverige. 2023 utsågs de till Sveriges 8:e bästa arbetsplats bland organisationer med upp till 49 medarbetare.