Gasellvinnare 2023

Gasellvinnare 2023

UX/UI-design

Bakom bra tech ligger i många fall riktigt bra design. Med väl genomtänkt design skapar vi produkter som är intuitiva att använda utan att kompromissa med den visuella wow-faktorn.

Våra designers är specialiserade på digital design. Vi vet vad som förväntas av användarna och ser till att din produkt lever upp till det, både när det kommer till funktion, färg och form.

Ta första steget
Kom igång redan idag!

Boka 30 minuters kostnadsfri rådgivning med oss för att få våra tips och ta reda på vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Jag godkänner villkoren i qte:spersonuppgiftspolicy.

Jonatan Arnlund
Psst! Du kan också kontakta vår VD Jonatan Arnlund direkt här:

Design för digitala plattformar

Som digitala designers skapar vi fantastiska användarupplevelser för appar, webbplatser, plattformar och system. Oavsett om du snabbt behöver en enkel kampanjsida eller ska skapa en helt ny app kommer våra designers ta dig med på resan från de första skisserna till en klickbar prototyp. Här kan du ta en titt på några av de design-case vi är extra stolta över:

Design by qte

100% skräddarsytt

Alla projekt är unika, och alla förtjänar sin unika design. Vi börjar alltid med en blank canvas och skapar design som är helt skräddarsydd för din produkt. Hur lyfter vi ert varumärke bäst? Hur uppmuntrar vi användaren att göra det vi önskar? Med våra mål som utgångspunkt kan vi optimera designen för just din produkt, och dessutom få den att sticka ut ur mängden.

"Jag vill hitta och fånga in det unika som utgör kärnan i ett företag eller en produktidé."

Josefin, designer

Du är med i hela processen

Under designprocessen jobbar vi tätt ihop med våra kunder och har täta avstämningar för att hålla varandra uppdaterade och ta in feedback. Du som kund har tillgång till de filer designern jobbar i, så du har alltid full inblick i hur designen utvecklas och kan lämna kommentarer direkt i designprogrammet.

UX och UI - vad är det?

När man utvecklar en digital produkt går man igenom två olika typer av designprocesser. Den första kallas UX, user experience, och handlar om hur produkten ska vara strukturerad och fungera för att ge användaren en så bra upplevelse som möjligt. Den andra heter UI, user interface, och handlar om hur produkten ser ut visuellt.

UX och användaren i fokus

När vi pratar om UX pratar vi om en användares upplevelse av en produkt. För att skapa en så bra “user experience” som möjligt tar vi ett steg tillbaka innan vi kastar oss över skissblocket. Till att börja med kartlägger vi användarnas behov så att vi kan ta fram en genomtänkt produkt, formad efter behoven. Vi undersöker marknaden för att få insikt om hur din produkt ska positionera sig och dra lärdomar om vad som fungerat bra och dåligt. För att produkten ska kännas tydlig och enkel att navigera i planerar vi hur sidorna ska struktureras med hjälp av flödesscheman och förenklade skisser. Till sist är testning en viktig del inom UX-design, där man med hjälp av tidiga tester snabbt kan upptäcka och åtgärda problem i användbarheten.

UI och estetisk touch

När det finns en tydlig bild av vad som ska ritas upp är det dags för UI-designern att börja jobba. Det är nu färg och form kommer till och produkten kläs i ditt företags uniform. Här jobbar vi mycket med att hitta rätt känsla och uttryck, och testar oss fram med olika kombinationer av typsnitt, färger och bildspråk. Det är viktigt att det blir riktigt bra eftersom UI-designen är avgörande för det första intrycket av din produkt. Våra designers är vana att jobba utifrån din grafiska profil men kan också hjälpa till att ta fram en helt ny visuell identitet.

"Som designer utmanas jag ständigt i att tänka utanför boxen och vara kreativ på många olika sätt!"

Sofie, designer

Tillgänglighet

Digitala tjänster ska vara till för alla så en viktig del i digital design är att göra den tillgänglighetsanpassad. Det innebär att man designar så att en tjänst ska kunna användas av alla, oavsett eventuella funktionsvariationer. Som designer tar man bland annat hänsyn till läsbarhet, storlek på träffytor och färgval, men också till ljud- och videoanvändning. Om ni är osäkra på hur er grafiska profil står sig mot rekommendationerna kan vi hjälpa er att kontrollera det och erbjuda tillgänglighetsanpassade alternativ som ni kan använda er av digitalt.

Kompetenser

En designprocess kan variera stort i omfattning beroende på vad det är för produkt du ska ta fram och vilka era behov är. Vi har möjlighet att skala upp och ner vår process för att anpassa den till det specifika projektet. Det här är några av de kompetenser vi erbjuder inom UI- och UX-design:

Användartester

arkitektur

benchmarking

flowcharts

klickbara prototyper

koncept

mockups

Personas

rådgivning

wireframes

Vår designprocess

När vi ska ta fram designen för ett nytt projekt börjar vi med att djupdyka i era behov och önskemål. Våra designers är med redan från det första uppstartsmötet för att lära känna er och er vision ordentligt. Därefter kan designprocessen variera och vi kommer tillsammans överens om vilka delar som är relevanta för just ditt projekt. Här är de metoder vi brukar använda oss av på resan från första skiss till färdig design.

1. Benchmarking

I benchmarkprocessen ser vi över hur marknaden ser ut inom området vi jobbar mot. Vi identifierar konkurrenter och analyserar hur deras produkter fungerar och ser ut. Vilka funktioner använder de? Hur ser flödet ut? Vad fungerar bra och vad kan vi göra bättre?

2. Intervjuer

För att lära känna målgruppen och deras behov genomför vi intervjuer med potentiella användare. Här säkerställer vi att vi skapar en produkt som utgår från verkliga behov och inte våra egna antaganden.

3. Observationer

Utifrån vad vi lärt oss om marknaden och målgruppen kan vi ni nu analysera och förstå användarens behov och vad som önskas av vår produkt.

4. Personas

Utifrån de analyser och iakttagelser vi gjort tar vi fram personas baserade på målgruppen. De representerar våra typiska användare och påminner oss om vilka det är vi designar för. Det är utifrån deras behov vi bygger produkten så vi har dem i bakhuvudet under hela projektets gång.

5. Flowchart

En viktig del av större projekt är att ta fram en flowchart, eller flödesschema. Det är en grafisk överblick av produkten och visar hur användaren ska navigera i den. Den visar hur processen ser ut för att utföra en önskad handling, och hur de olika sidorna hänger ihop med varandra.

6. Wireframes

När det finns en tydlig idé om produktens flöde är det dags att börja skissa på funktionalitet för de olika sidorna. Vilka komponenter och delar behöver vi använda? Var ska de ligga? Hur ska de fungera? Med hjälp av wireframes tar vi fram en avskalad design för varje sida där vi benar ut vilka funktioner som krävs. Fokus ligger på strukturen, inte det visuella.

7. UI-research

Vi samlar in inspiration på visuella delar för att hitta känsla och ton. Färg, bildmanér, typsnitt, layout och formspråk. Vi utforskar flera olika stilinriktningar och tillsammans med dig jobbar vi oss fram till något som känns rätt för dig, din produkt och dina användare.

8. Mockups

Nu är det dags för designen att komma till liv! När vi hittat den visuella stil vi vill använda applicerar vi den på våra wireframes. En mockup visar hur alla skärmar i den färdiga produkten kommer att se ut.

9. Klickbar prototyp

Sista steget är att göra en klickbar prototyp av vår mockup. Alla sidor kopplas ihop med varandra så att man kan klicka sig igenom protoypen och få en känsla för hur den är att använda när den är färdigutvecklad.

Nu skickas designen till utvecklarna och designprocessen är avslutad. Nu inväntar vi lansering!

Vill du veta mer?

Behöver du någon som lotsar dig igenom den digitala världen? Vi svarar gärna på dina frågor, guidar dig eller berättar mer om hur vi jobbar. Skicka ett mail så kontaktar vi dig!

Send a Email

Jag godkänner villkoren i qte:spersonuppgiftspolicy.

Psst! Du kan också kontakta vår VD Jonatan Arnlund direkt här:
jonatan@qte.se073-322 04 55