Design

Bakom bra tech ligger riktigt bra design. Med väl genomtänkta flöden skapar vi produkter som är intuitiva att använda utan att kompromissa med den visuella wow-faktorn. Våra designers är specialiserade på design av digitala produkter. Vi vet vad användarna förväntar sig och ser till att din produkt lever upp till det, både när det kommer till funktion, färg och form.

Boka ett möte

Som digitala designers skapar vi fantastiska användarupplevelser för appar, webbplatser, plattformar och system. Oavsett om du snabbt behöver en enkel kampanjsida eller ska skapa en helt ny app kommer våra designers ta dig med på resan från de första skisserna till en klickbar prototyp. Här kan du ta en titt på några av de design-case vi är extra stolta över:

Så jobbar vi med design

100% skräddarsytt

Alla projekt är unika, och alla förtjänar sin unika design. Vi börjar alltid med en blank canvas och skapar design som är helt skräddarsydd för din produkt. Hur lyfter vi ert varumärke bäst? Hur uppmuntrar vi användaren att göra det vi önskar? Med våra mål som utgångspunkt kan vi optimera designen för just din produkt, och dessutom få den att sticka ut ur mängden.

“Jag vill hitta och fånga in det unika som utgör kärnan i ett företag eller en produktidé.”
Josefin, designer
Du är med i hela processen

Under designprocessen jobbar vi tätt ihop med våra kunder och har täta avstämningar för att hålla varandra uppdaterade och ta in feedback. Du som kund har tillgång till de filer designern jobbar i, så du har alltid full inblick i hur designen utvecklas och kan lämna kommentarer direkt i designprogrammet.

UX och UI - vad är det?

När man utvecklar en digital produkt går man igenom två olika typer av designprocesser. Den första kallas UX, user experience, och handlar om hur produkten ska vara strukturerad och fungera för att ge användaren en så bra upplevelse som möjligt. Den andra heter UI, user interface, och handlar om hur produkten ser ut visuellt.

UX och användaren i fokus

För att skapa en så bra “user experience” som möjligt tar vi ett steg tillbaka innan vi kastar oss över skissblocket. Till att börja med kartlägger vi användarnas behov så att vi kan ta fram en genomtänkt produkt, formad efter behoven. Vi undersöker marknaden för att få insikt om hur din produkt ska positionera sig och dra lärdomar om vad som fungerat bra och dåligt. För att produkten ska kännas tydlig och enkel att navigera i planerar vi hur sidorna ska struktureras med hjälp av flödesscheman och förenklade skisser. Till sist är testning en viktig del inom UX-design, där man med hjälp av tidiga tester snabbt kan upptäcka och åtgärda problem i användbarheten.

UI och estetisk touch

När det finns en tydlig bild av vad som ska ritas upp är det dags för UI-designern att börja jobba. Det är nu färg och form kommer till och produkten kläs i ditt företags uniform. Här jobbar vi mycket med att hitta rätt känsla och uttryck, och testar oss fram med olika kombinationer av typsnitt, färger och bildspråk. Det är viktigt att det blir riktigt bra eftersom UI-designen är avgörande för det första intrycket av din produkt. Våra designers är vana att jobba utifrån din grafiska profil men kan också hjälpa till att ta fram en helt ny visuell identitet.

“Som designer utmanas jag ständigt i att tänka utanför boxen och vara kreativ på många olika sätt!”
Sofie, designer
Tillgänglighet

Digitala tjänster ska vara till för alla så en viktig del i digital design är att göra den tillgänglighetsanpassad. Det innebär att man designar så att en tjänst ska kunna användas av alla, oavsett eventuella funktionsvariationer. Som designer tar man bland annat hänsyn till läsbarhet, storlek på träffytor och färgval, men också till ljud- och videoanvändning. Om ni är osäkra på hur er grafiska profil står sig mot rekommendationerna kan vi hjälpa er att kontrollera det och erbjuda tillgänglighetsanpassade alternativ som ni kan använda er av digitalt.

Designprocessen varierar stort och tillsammans väljer vi ut vad som är relevant för ditt projekt. Här är de metoder vi brukar använda oss av.

1. Benchmarking

I benchmarkprocessen ser vi över hur marknaden ser ut inom området vi jobbar mot. Vi identifierar konkurrenter och analyserar hur deras produkter fungerar och ser ut. Vilka funktioner använder de? Hur ser flödet ut? Vad fungerar bra och vad kan vi göra bättre?

2. Intervjuer

För att lära känna målgruppen och deras behov genomför vi intervjuer med potentiella användare. Här säkerställer vi att vi skapar en produkt som utgår från verkliga behov och inte våra egna antaganden.

3. Observationer

Utifrån vad vi lärt oss om marknaden och målgruppen kan vi ni nu analysera och förstå användarens behov och vad som önskas av vår produkt.

4. Personas

Utifrån de analyser och iakttagelser vi gjort tar vi fram personas baserade på målgruppen. De representerar våra typiska användare och påminner oss om vilka det är vi designar för. Det är utifrån deras behov vi bygger produkten så vi har dem i bakhuvudet under hela projektets gång.

5. Flowchart

En viktig del av större projekt är att ta fram en flowchart, eller flödesschema. Det är en grafisk överblick av produkten och visar hur användaren ska navigera i den. Den visar hur processen ser ut för att utföra en önskad handling, och hur de olika sidorna hänger ihop med varandra.

6. Wireframes

När det finns en tydlig idé om produktens flöde är det dags att börja skissa på funktionalitet för de olika sidorna. Vilka komponenter och delar behöver vi använda? Var ska de ligga? Hur ska de fungera? Med hjälp av wireframes tar vi fram en avskalad design för varje sida där vi benar ut vilka funktioner som krävs. Fokus ligger på strukturen, inte det visuella.

7. UI-research

Vi samlar in inspiration på visuella delar för att hitta känsla och ton. Färg, bildmanér, typsnitt, layout och formspråk. Vi utforskar flera olika stilinriktningar och tillsammans med dig jobbar vi oss fram till något som känns rätt för dig, din produkt och dina användare.

8. Mockups

Nu är det dags för designen att komma till liv! När vi hittat den visuella stil vi vill använda applicerar vi den på våra wireframes. En mockup visar hur alla skärmar i den färdiga produkten kommer att se ut.

9. Klickbar prototyp

Sista steget är att göra en klickbar prototyp av vår mockup. Alla sidor kopplas ihop med varandra så att man kan klicka sig igenom protoypen och få en känsla för hur den är att använda när den är färdigutvecklad.

Nu skickas designen till utvecklarna och designprocessen är avslutad. Nu inväntar vi lansering!

qte har ett så fint engagemang. Vi får snabb hjälp och kan alltid lita på att de stöttar oss både med hjärta och hjärna för att skapa så bra tech-möjligheter som möjligt.

Magdalena Jennstål

Zelmerlöw & Björkman Foundation

Generalsekreterare

Det är kul och utvecklande att jobba med qte. De har blivit som en naturlig del av vårt team och vice versa. Vi har hittat former som gör att vi känner att de är en sann partner i utvecklingen av vår SaaS-lösning. Vi får ta del av hela den samlade kompetensen på qte, vilket ger oss en spets i utvecklingen.

Peder Lindskog

inRikta

Vd

Kan varmt rekommendera qte! Har samarbetat med dem länge nu och i flera projekt. Det är proffesionella, lätta att samarbeta med och jag är väldigt nöjd med resultaten vi uppnått tillsammans. Har också varit roligt längst vägen!

Mina Lilja Zwedberg

KFUM Sverige

PR- & Communications Manager

För oss som utmanare inom logistikbranschen är det oerhört viktigt att hitta en partner som delar våra värderingar och snabbfotade arbetssätt. qte inte bara delar våra värderingar utan har även ett engagemang som vare sig börjar eller slutar med kontorstiden. Tillsammans har vi ett nära samarbete där vi jobbar som ett. Ett arbete som bygger på vår delade passion – att erbjuda innovativa lösningar med människan i fokus.

Johan Andersson

YSDS

CTO

qte gjorde ett fantastiskt arbete. De arbetade snabbt, bjöd in till trevliga möten och hittade alltid kreativa lösningar på våra utmaningar. De var lyhörda för våra behov och kommunikativa genom hela processen. Vi fick ett slutresultat som absolut överträffade våra förväntningar, och har haft riktigt roligt på vägen!

Sandra Ekman von Huth

The good talents

Kommunikationsansvarig

Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld