Branschvinnare 2022

Branschvinnare 2022

UI/UX-design

Oavsett hur smart produktidé du har kommer den inte långt utan en bra design. Det är den som guidar användaren rätt och det är den som gör att produkten känns som du och ditt företag. När vi på qte skapar design gör vi det från grunden. Baserat på din produkt och dess användares behov tar vi fram en skräddarsydd, genomtänkt design som både är enkel att använda och fin att titta på.

UI-design

UX-design

UX-design

När vi pratar om UX pratar vi om en användares upplevelse av en produkt. För att skapa en så bra “user experience” som möjligt tar vi ett steg tillbaka innan vi kastar oss över skissblocket. Till att börja med kartlägger vi användarnas behov så att vi kan ta fram en genomtänkt produkt som är formad efter dem. För att produkten ska kännas tydlig och enkel att navigera i planerar vi hur sidorna ska struktureras med hjälp av flödesscheman och wireframes. En viktig del inom UX-design är att kontinuerligt göra tester med användare för att tidigt bedöma om en idé håller eller ej. På så vis kommer man snabbt framåt mot att skapa en produkt som upplevs som smidig, snabb och enkel att använda.

UI-design

När det finns en tydlig bild av vad som ska ritas upp är det dags för UI-designern att börja jobba. Det är nu färg och form kommer till och produkten kläs i ditt företags uniform. Våra designers är vana att jobba utifrån en grafisk profil men också med att ta fram en ny visuell identitet för produkten om så önskas. När vi skapar design gör vi det alltid helt från grunden så du får en produkt som är 100% skräddarsydd för dig.

Du är med i hela processen

Under designprocessen jobbar vi tätt ihop med våra kunder och har täta avstämningar för att hålla varandra uppdaterade och ta in feedback. Du som kund har tillgång till de filer designern jobbar i, så du har alltid full inblick i hur designen utvecklas och kan lämna kommentarer direkt i designprogrammet.

Kompetenser

En designprocess kan variera stort i omfattning beroende på vad det är för produkt du ska ta fram och vilka era behov är. Vi har möjlighet att skala upp och ner vår process för att anpassa den till det specifika projektet. Det här är några av de kompetenser vi erbjuder inom UI- och UX-design:

Användartester

arkitektur

benchmarking

flowcharts

klickbar mockup

koncept

Personas

rådgivning

wireframes

Se vad vi designat tidigare

Vi har jobbat med allt från läxhjälp till sportbilar, så vi har troligtvis erfarenhet också från din bransch. Ta en titt på fler case eller hör av dig om du vill ta reda på vad vi kan åstadkomma tillsammans!

Vill du veta mer?

Behöver du någon som lotsar dig igenom den digitala världen? Vi svarar gärna på dina frågor, guidar dig eller berättar mer om hur vi jobbar. Skicka ett mail så kontaktar vi dig!

Send a Email

Jag godkänner villkoren i qte:spersonuppgiftspolicy.

Psst! Du kan också kontakta vår VD Jonatan Arnlund direkt här:
jonatan@qte.se073-322 04 55