Data & insikter

Att samla in data är bara början. Det är först när man använder sig av den som den faktiskt gör skillnad i en organisation. Vi hjälper företag att samla in, harmonisera, analysera och visualisera data för att ta datadrivna beslut som förbättrar såväl produkt som ekonomi.

Boka ett möte

Så jobbar vi med data

Som techpartner är det vår uppgift att reda ut hur ni kan använda data på bästa sätt. Vi hjälper er med datahantering hela vägen från insamling, sortering, analys och beslut.

Samla in data

Ju mer data desto bättre? Kort svar, ja. Stora mängder data skapar bra förutsättningar för att ta informationsdrivna beslut. Aningen använder vi oss från datan som ni redan samlar in från befintliga system, eller så hjälper vi er att komma igång med att samla in datapunkter.

Sortera och harmonisera

Med data som hämtas in från flera olika system behöver den först sorteras, harmoniseras och struktureras för att bli användbar. Vi sorterar och strukturerar data till ert data warehouse, och hjälper er även med integration mot er business intelligence-plattform.

"Det viktigaste när man använder data är att man harmoniserar den. Du behöver bra data för att kunna dra bra insikter."
Calle, utvecklare
Automatiserad analys med AI

Genom att automatisera analysarbetet slipper du långsamma manuella processer. Med AI eller maskininlärning kan vi också fylla i hålrum i datan, och skapa prognoser för framtiden. För att kunna implementera AI på ett bra sätt är välstrukturerad data avgörande.

Visualisering i BI-plattformar

Vi hjälper våra kunder att integrera sin data i business intelligence-plattformar där informationen och insikterna samlas och visualiseras. Antingen använder vi oss av välkända plattformar som Power BI och Tableau, eller så utvecklar vi en egen lösning direkt i era egna system.

Data governance

Vi ser till att sätta upp en säker struktur för er data så den visar rätt typ av information för rätt personer i organisationen. Genom att göra datan tillgänglig, förståelig och uppdaterad i realtid blir det ett verktyg man kan jobba med på riktigt.

Compliance

Vi hjälper er att formatera er data så att hanteringen uppfyller lagar och regler. Vi kan t.ex. aggregera data för att undvika att spara personuppgifter.

Det är kul och utvecklande att jobba med qte. De har blivit som en naturlig del av vårt team och vice versa. Vi har hittat former som gör att vi känner att de är en sann partner i utvecklingen av vår SaaS-lösning. Vi får ta del av hela den samlade kompetensen på qte, vilket ger oss en spets i utvecklingen.

Peder Lindskog

inRikta

Vd

För oss som utmanare inom logistikbranschen är det oerhört viktigt att hitta en partner som delar våra värderingar och snabbfotade arbetssätt. qte inte bara delar våra värderingar utan har även ett engagemang som vare sig börjar eller slutar med kontorstiden. Tillsammans har vi ett nära samarbete där vi jobbar som ett. Ett arbete som bygger på vår delade passion – att erbjuda innovativa lösningar med människan i fokus.

Johan Andersson

YSDS

CTO

qte har ett så fint engagemang. Vi får snabb hjälp och kan alltid lita på att de stöttar oss både med hjärta och hjärna för att skapa så bra tech-möjligheter som möjligt.

Magdalena Jennstål

Zelmerlöw & Björkman Foundation

Generalsekreterare

Kan varmt rekommendera qte! Har samarbetat med dem länge nu och i flera projekt. Det är proffesionella, lätta att samarbeta med och jag är väldigt nöjd med resultaten vi uppnått tillsammans. Har också varit roligt längst vägen!

Mina Lilja Zwedberg

KFUM Sverige

PR- & Communications Manager

qte gjorde ett fantastiskt arbete. De arbetade snabbt, bjöd in till trevliga möten och hittade alltid kreativa lösningar på våra utmaningar. De var lyhörda för våra behov och kommunikativa genom hela processen. Vi fick ett slutresultat som absolut överträffade våra förväntningar, och har haft riktigt roligt på vägen!

Sandra Ekman von Huth

The good talents

Kommunikationsansvarig

Oskar Råhlén
Vill du prata data med mig?

Oskar Råhlén, grundare

Boka ett möte

Oskar heter jag, och jag är en av grundarna av qte. Idag är jag strategisk rådgivare och lösningsarkitekt för våra kunder. Jag hjälper dig gärna att vrida och vända på dina idéer för att hitta det som blir den bästa affären i slutändan.

  • Få insikter om hur du kan jobba med data
  • Få en plan för hur du ska gå till väga
  • Få ett tidsestimat (och därmed prisuppskattning)
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld