Datum

17 november 2023

Kategori

Pressmeddelande

Extrajobbet blev till Gasellvinnare – qte tar hem vinsten i Blekinge

Den studentgrundade techbyrån qte har gått från 50 000 till 30 miljoner på fyra år. Som det mest snabbväxande företaget i Blekinge län korades de i torsdags till vinnare av DI-Gasellen. Vad som började som extrajobb är nu en byrå med kunder som DHL och Världens Barn.

Den här artikeln skrevs av:

Esther Alenius, marknadschef

– Jag drömde om att någon gång i livet få en gasell i min hand, men att det skulle gå på första försöket vågade jag inte hoppas på när vi startade detta som ett extrajobb, säger Jonatan Arnlund, vd och medgrundare av qte.

I torsdags korades vinnarna i Gasellen, ett mästerskap i tillväxt som arrangeras av Dagens Industri för att uppmärksamma de snabbast växande företagen i svenskt näringsliv. Med en tillväxt på 441% stod qte som vinnare av företagen i Blekinge län.

Vd Jonatan Arnlund förklarar att de redan från starten velat bygga ett företag som de själva vill jobba på.

– Ambitionen har alltid varit att förenkla och förverkliga andra organisationers digitalisering. Nu när vi vuxit kan vi göra det i ännu större skala och nå ännu fler människor med våra tekniska lösningar, säger Jakob Råhlén, medgrundare av qte.

Med 50 000 ihopsparade kronor grundade 19-åringen Jakob Råhlén, storebror Oskar och vännen Jonatan Arnlund ett företag vid sidan om studierna på KTH och LTH. Till en början erbjöd de webb- och applösningar till mindre företag, men det visade sig snabbt att deras kunskaper var hett eftertraktade även hos större spelare.

Med kunder som DHL, Koenigsegg och Världens Barn har qte tagit sig till nya höjder.

– Vi vill jobba med dem som vill ha proffs, säger Oskar Råhlén, operativ chef och medgrundare. Det är i de komplexa problemen vi kan skapa allra mest värde för våra kunder.

Oskar Råhlén tar emot vinnarstatyetten.

Insatsen på 50 000 har omvandlats till en omsättning på dryga 30 miljoner kronor 2022, helt utan extern finansiering. Tillväxten har skett kund för kund, medarbetare för medarbetare. Idag är de fler än 40 medarbetare, och har korats till Sveriges 8:e bästa arbetsplats enligt Great Place to Work.

– Men det här är bara början av vår kraftiga tillväxt, säger Jonatan Arnlund. Nu siktar vi mot 2026, då vi ska nå 100 miljoner och bli 100 medarbetare. Vi fortsätter hålla gaspedalen nedtryckt.

Kontaktuppgifter

Jonatan Arnlund, vd
073 – 322 04 55
jonatan@qte.se

 

De tre grundarna, Oskar Råhlén, Jonatan Arnlund och Jakob Råhlén.

De tre grundarna tillsammans med de två första anställda, Noah Olsson och Esther Alenius.

Noah Olsson, Jonatan Arnlund, Jakob Råhlén och Oskar Råhlén.

Vinnaren av Blekinge län tillsammans med vinnaren från Skåne.

Priset delades ut under en gala i Malmö.

Mer om qte

qte är en strategisk techpartner som hjälper företag att boosta sina affärer med hjälp av tech. Vi skräddarsyr digitala lösningar som tar företag framåt, och gör allt från mobilapplikationer till komplexa it-system. Som techpartner arbetar vi långsiktigt och kontinuerligt med tech för kunder som DHL, Koenigsegg och Världens Barn. 2023 stod qte som vinnare av en Di-gasell och blev utsedda till Sveriges 8:e bästa arbetsplats.

Mer om Di-gasellen

Gaselltävlingen är “ett mästerskap i tillväxt” och är ett pris som delas ut av Dagens Industri till de snabbast växande företagen i svenskt näringsliv. För att bli ett Gasellföretag ska man uppnå ett antal krav som mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag lyckas uppfylla.

Fler artiklar

Se alla
Kontakt
Oskar Råhlén

Grundare

Erik Terngård

Försäljningsansvarig

Hammarbybacken 27, 120 30 Stockholm

hej@qte.se

Vinnare av Di-gasell 2023

Sveriges 7:e bästa arbetsplats 2024

Finalister i publishingpriset 2023

UC Guld