Gasellvinnare 2023

Gasellvinnare 2023

Apputveckling

När du ska ta fram en ny app är du i trygga händer hos oss. Våra team med engagerade designers, utvecklare och projektledare är med dig från första skiss till lansering av din nya app.

Vi utvecklar både native appar (för iOS och Android), webbappar (PWA) och hybridappar. Vi hjälper dig att hitta rätt väg för att nå dina mål och samtidigt uppfylla dina användares behov.

Ta första steget
Kom igång redan idag!

Boka 30 minuters kostnadsfri rådgivning med oss för att få våra tips och ta reda på vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Jag godkänner villkoren i qte:spersonuppgiftspolicy.

Jonatan Arnlund
Psst! Du kan också kontakta vår VD Jonatan Arnlund direkt här:
Phrio
24duty

Appar som förenklar och förhöjer

Appar som förenklar, förhöjer eller rent utav räddar liv – vi är redo för det mesta när det kommer till apputveckling. Förutom att implementera de funktioner man väntar sig av en app idag (BankID, Swish, Klarna, push-notiser etc.) kan vi som techbyrå också lösa det mer tekniskt utmanande. Vi hjälper dig gärna att koppla ihop system och få dem att interagera med appen automatiskt. Här kan du ta en titt på några olika typer av appar vi gjort:

Att bygga appar med qte

Vi hjälper dig välja rätt

När man ska skapa en ny app är det många frågor man ställs inför. Med vår erfarenhet av apputveckling är det vårt uppdrag att visa dig vägen framåt. Vi är aktiva medspelare som engagerar oss i din produkt, både när det kommer till produkten i fråga men också strategin bakom den. Förutom att vi ger våra rekommendationer kan du lita på att vi också säger till om det är något vi inte håller med om.

Olika typer av appar

Det finns många olika typer av appar, så innan vi sätter igång ett projekt kommer vi tillsammans undersöka vilken lösning som är rätt för dina behov. Här tar vi hänsyn till vilka funktioner appen ska ha i kombination med både budget och tidsplan för projektet. De olika typerna av appar är native appar, progressiva webbappar och hybridappar. Vi utvecklar alla typer av appar och kommer hjälpa dig välja rätt väg.

Native appar

De allra vanligaste apparna är de vi laddar ner i App Store eller Google Play. De är så kallade “native appar”, som laddas ner och installeras i mobilen. De är anpassade till telefonens egna operativsystem och kan använda de funktioner som finns inbyggda, så som kameran, mikrofonen, gps:en och skicka push-notiser. Förutom att man får tillgång till många bra funktioner är det också en fördel att appen kan användas när man är offline, till skillnad från en webbplats som behöver internetuppkoppling.

“Det roliga med att bygga appar är att man får möjlighet att skapa mer intressanta saker när man har tillgång till mobilens hårdvara.”

Enzo, utvecklare

Webbappar

En progressiv webbapp (PWA) är en webbplats som användaren når via telefonens webbläsare, men man har byggt den så den ser ut och fungerar som en app. Skillnaden mot en vanlig hemsida är att vissa delar kan laddas ner så att de går att komma åt även om man är offline. Eftersom den är tillgänglig via internet är den alltid uppdaterad, kan användas även på surfplattor och datorer och kan hittas av sökmotorer. Det kan också vara en fördel att tjänsten går att komma åt med en enkel länk istället för att man behöver ladda ner en app i app-butiken. Nackdelen är att man inte kan nyttja alla funktioner som en telefon erbjuder.

Hybridappar

En hybridapp är precis som det låter, en hybrid av de två andra apptyperna. Det är en webbapp som paketeras och distribueras som en native app. Man laddar ner den från App Store eller Google Play, men när man öppnar appen är det ett webbplats som visas inuti den. Hybridappar kan också nyttja vissa av telefonens inbyggda funktioner, men inte alls lika många som en native app.

Ramverk

Ett ramverk finns till för att förenkla och effektivisera utvecklingen. Ett av de vanligaste inom apputveckling är React Native som gör det möjligt att skapa en kodbas som fungerar både för iOS och Android. Det är väldigt populärt och något som vi ofta använder eftersom det gör att man sänker både utvecklingstiden och kostnaden.

UX och användaren i fokus

Design är mer än bara dekoration. Det handlar om att designa en upplevelse (UX = user experience) och då behöver man utgå från användarnas behov och göra många tidiga tester. I detta skede designar vi appens funktioner, flöden och navigation. Vi har en välbeprövad UX-process för dig som vill lära känna din användare på djupet innan du sätter igång ditt projekt.

"Mitt mål är att sätta användarupplevelsen i fokus samtidigt som jag bemöter kundens behov."

SOFIE, DESIGNER

UI och estetisk touch

Bra tech ska också vara snygg tech. Vi vet hur stor skillnad UI-designen gör för intrycket av din app och våra designers är med redan från första mötet för att lära känna dig och din produkt på djupet. UI-designen är den estetiska designen som genom färg och form klär din app i rätt uniform så den känns som dig och ditt företag. Den ska förmedla rätt känsla och spegla varumärkets grafiska profil och personlighet. Vi utgår från en blank canvas och jobbar tillsammans fram rätt känsla i flera iterationer tillsammans med dig.

App Store & Google Play

För att kunna lansera en native app för smartphones behöver den finnas tillgänglig på App Store och Google Play. Vi hjälper dig med processerna som krävs för att registrera sig och vi har stor erfarenhet av lansering och livesättning.

Hosting

Vi hjälper dig att välja en passande hostingleverantör. Du kan också välja att hosta din app direkt hos oss. Med direkttillgång till kodbas och servrar kan vi snabbt åtgärda eventuella önskemål.

Support

När du får nya idéer och vill vidareutveckla din app står vi redo. Hos oss kan du få support och snabb hjälp även efter den första releasen. Med ett supportavtal har du garanterade timmar till ditt förfogande varje månad som du kan använda bäst du vill.

Kompetenser

Beroende på omfattningen av den app vi bygger kan vi välja att använda olika metoder under projektets gång. Vissa områden är självklara, som projektledning, rådgivning och utveckling, medan andra passar vissa projekt bättre än andra. Vi är redo för det mesta när det kommer till apputveckling och har bland annat kompetens inom:

Användartester

arkitektur

api management

benchmarking

cloud storage

continuous deployment (CD)

continuous integration (CI)

flowcharts

javascript

klickbar mockup

kravhantering

microservices

projektledning

rådgivning

testning

ui-design

utbildning

ux-design

wireframes

Vill du veta mer?

Behöver du någon som lotsar dig igenom den digitala världen? Vi svarar gärna på dina frågor, guidar dig eller berättar mer om hur vi jobbar. Skicka ett mail så kontaktar vi dig!

Send a Email

Jag godkänner villkoren i qte:spersonuppgiftspolicy.

Psst! Du kan också kontakta vår VD Jonatan Arnlund direkt här:
jonatan@qte.se073-322 04 55